Haberler

    Zorlu Psm Caz Festivali: Gülün-Allulli-De Raymondi

    Zorlu PSM, farklı coğrafyaların müziğini bir araya getiren bir projeyi; Selen Gülün, Marcello Allulli ve Emanuele de Raymondi'den oluşan üçlüyü, 9 Mayıs'ta Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında ağırlıyor!

    Zorlu PSM, farklı coğrafyaların müziğini bir araya getiren bir projeyi; Selen Gülün, Marcello Allulli ve Emanuele de Raymondi'den oluşan üçlüyü, 9 Mayıs'ta Zorlu PSM Caz Festivali kapsamında ağırlıyor!

    Besteci, piyanist ve vokalist Selen Gülün, Batı müziği üzerine aldığı eğitimi Türkiye müzik kültürüyle birleştirerek uluslararası başarı yakaladı. Just About Jazz Live (2005), Selen Gülün Trio Sürprizler (2006), Selen Gülün by Selen Gülün (2009), Answers (2010) ve Başka (2013) adlı albümleri yayınlayan Gülün'ün son albümü Kadınlar Matinesi ise Mart 2017'de yayınlanacak.

    İtalya'nın en başarılı saksafoncularından biri olan Marcello Allulli; MAT Marcello Allulli Trio, Maria Pia de Vito Rita Marcotulli Quintet, Glauco Venier Ensemble, Ceccarelli-Allulli duo guest Greta Panettieri, Mufloni, RAJ Trio with Michele Rabbia ve Ettore Fioravanti Quartet gibi ulusal ve uluslararası birçok ekibin bir parçası olarak dünyanın farklı yerlerindeki prestijli mekanlarda sahneye çıktı.

    Daha çok besteci ve ses tasarımcısı kimliğiyle tanınan Emanuele de Raymondi; multimedya gösterileri, yerleştirmeler ve film müzikleri de yaparak kariyerini sürdürdü. Zerokilled plak şirketi için üç elektro akustik albüm yayınlayan Raymondi, bu iki albümden birinde Türk klarnetçi Oğuz Büyükberber'le iş birliği yaptı.

    Dünyanın farklı noktalarından gelen ve kültürlerini bir araya getirmenin yepyeni yollarını arayan üç yetenekli isim; Gülün / Allulli / de Raymondi projesi kapsamında bir araya geldi ve Şubat 2015'te İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde canlı kaydettikleri ilk albüm KAPI, Kasım 2016'da yayınlandı. Albümde Selen Gülün'ün piyano, synthesizer ve vokaline Marcello Allulli tenor saksafonu, Emanuele de Raymondi ise elektrik gitarı ve laptop'uyla eşlik ederken iki farklı coğrafyadan gelen sesler, yeni sesler ve mekanlar bulmak üzere birleşiyor.

    Multikültürel bir iş birliğine imza atan Gülün / Allulli / de Raymondi, 9 Mayıs'ta Zorlu PSM Caz Festivali'nde sahne alacak!

    Zorlu PSM Caz Festivali

    İstanbul, yeni bir festivale kavuşuyor! Müziğe geniş açıdan bakan, müziğin çok sesliliğini benimseyen Zorlu PSM Caz Festivali; 3-12 Mayıs tarihleri arasında müzikseverlerle ilk kez buluşacak. Zorlu PSM Caz Festivali programı, yakında açıklanacak yerli ve yabancı isimlerle daha da zenginleşecek!

    Caz çatısı altında; blues, elektronik, etnik, funk, indie, klasik, pop ve rock müziğin heyecan verici renklerini de kapsayacak Zorlu PSM Caz Festivali; bünyesindeki yan etkinliklerin çeşitliliğiyle birlikte 3-12 Mayıs tarihlerinde şehrin kültür-sanat haritasının merkezi konumuna gelecek.

    ABD'li caz davulcusu Brian Blade ve Porto Rikolu caz kontrbasçısı Eddie Gómez'le aynı sahneyi paylaşacak ABD'li efsanevi caz/füzyon piyanisti ve besteci Chick Corea, İskandinav cazının babası olarak tanımlanan Norveçli saksafoncu Jan Garbarek ve Hintli perküsyoncu/besteci Trilok Gurtu, ABD'li soul, rock ve blues şanatçısı Beth Hart, Grammy ödüllü piyanisti piyanist Michel Camilo ve İspanyol flamenko virtüozü Tomatito, çağdaş klasik müzik ve dünya müziğinin en saygın isimlerinden biri olan Alman multi-enstrümantalist sanatçı Stephan Micus, Nezih Ünen imzalı belgesel film Anadolu'nun Kayıp Şarkıları'nın birbirinden değerli müzisyenler tarafından icra edilecek müzikleri, caz sahnemizin önemli figürlerinden Önder Focan ve Şallıel Kardeşler'in ortak projesi Funkbook, Hologram İmparatorluğu ile ilk albümü Develerle Yaşıyorum'daki başarısını devam ettiren Gaye Su Akyol, Türk pop/rock müziğinin günümüzdeki en başarılı temsilcilerinden Redd ve  müzik sahnemizin yeni soluklarından şarkıcı ve şarkı yazarı Esra Kayıkçı; 3-12 Mayıs tarihinde müzikseverlerle buluşacak!

    Zorlu PSM Caz Fesitvali; caz çatışı altında müziğin farklı renklerini kucaklayan nefes kesici performanslar haricinde; ev sahipliği yapacağı konsept partiler, değerli konukların katılımıyla gerçekleşecek paneller, farklı konseptlerin işleneceği workshop'lar, geniş yelpazesiyle plak pazarı, açık hava ücretsiz etkinlikleri, film ve belgesel gösterimleriyle İstanbul kültür-sanat hayatında yepyeni bir geleneğin başlangıcını yapacak!

    Zorlu PSM Caz Festivali, 3-12 Mayıs tarihleri arasında Zorlu PSM'de!

    Detaylar :

    İl : İstanbul

    İlce : Beşiktaş

    Mekan : Zorlu Center PSM Drama Sahnesi

    Mekan Adresi : Levazım Mah. Koru Sok. No: 2/PSM/70 Zincirlikuyu

    Başlangıç Saati : 09.05.2017 21: 00: 00

    Bitiş Saati : 09.05.2017 23: 00: 00

    Kategori : Zorlu PSM Caz Festivali: Gülün-Allulli-De Raymondi

    Tür : Konser

    Ücretlimi? : Hayır

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Türkiye İtalya Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title