Haberler

Zorlu: "Dolar Getirisi Yüzde 35 Olan Cennetten Kim Çıkar"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, Kur Düşük Kaldığı Sürece, Bütün Sanayinin Bundan Olumsuz Etkileneceğini Belirterek, "Bugünkü Yüksek Faiz Dünyanın Neresinde Görülmüş. Dolar Yıl Başında 1.40'tı, Yüzde 15 Getiri Geldi mi Yüzde 20'de Faiz Veriyor Musunuz? Dolar Getirisi Yüzde 35 Olan Bir Cennette Kim Çıkar? Onun İçin Tüm Sektörleri İlgilendiriyor Bu" Dedi

-Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kur düşük kaldığı sürece, bütün sanayinin bundan olumsuz etkileneceğini belirterek, "Bugünkü yüksek faiz dünyanın neresinde görülmüş. Dolar yıl başında 1.40'tı, yüzde 15 getiri geldi mi? Yüzde 20'de faiz veriyor musunuz? Dolar getirisi yüzde 35 olan bir cennette kim çıkar? Onun için tüm sektörleri ilgilendiriyor bu" dedi

İSTANBUL(ANKA) -Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, kur düşük düzeyde kaldığı sürece, bütün sanayinin bundan olumsuz etkileneceği uyarısında bulunarak, "Bugünkü yüksek faiz dünyanın neresinde görülmüş. Dolar yıl başında 1.40'tı, yüzde 15 getiri geldi mi? Yüzde 20'de faiz veriyor musunuz? Dolar getirisi yüzde 35 olan bir cennette kim çıkar? Onun için tüm sektörleri ilgilendiriyor bu" dedi

Vestel'in geçen dönem zarar açıklamasına ilişkin olarak, "Ticarette kar ve zarar aynı ortamda gider" yorumunu yapan Zorlu, "Şu anda dijital teknolojilere geçiş olduğu için Vestel olarak yeniliklere önem veriyoruz. Ar-Ge harcamaları ve yatırımlar yapıyoruz. Bunları da göz önüne almak lazım. Eğer siz illa bu sene kar açıklayacağım diyerek yola giderseniz bir şey elde etmeniz mümkün değildir" diye konuştu.

-"YATIRIMA DEVAM EDECEĞİZ"-

Zorlu, CeBIT Bilişim Eurasia fuarındaki Vestel standında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Vestel'in Vestel Avrupa'da yapılmayan yatırımları Türkiye'de yaptığına dikkat çekerek, "Camı, kristali alıp bütün elektronik aksamını, donanımını burada yapmaya başladık. Bunlar yatırımla gerçekleşti. Şu ana kadar 50-60 milyon euroluk yatırım yapmamıza rağmen yatırımlarımıza devam edeceğiz. Eğer biz bu dijital teknolojilere geçmezsen seneye yok olmak mecburiyetindesin" diye konuştu.

-"İKİNCİ 6 AYDA KAR EDECEĞİZ"-

Vestel'in bilançosunda zarar açıklanmış olmasının hatırlatılması üzerine ise Zorlu, "Bunu inşallah ikinci 6 ayda gidereceğiz. Bu sene televizyon üretimimiz yine 1 milyon adettir. Rakiplerimize baktığımız zaman bunlar düşmüştür. Bugün ARGE'ye en çok önem veren şirketiz, bin 100 mühendisimiz çalışıyor, dile kolay. ARGE yatırımlarımızın önü açık" değerlendirmesinde bulundu.

-"TÜRKİYE'DE FAİZLER YÜKSEK"-

Bir soru üzerine, faizlerin yükselmesi ile elektronik ve beyaz eşyada yaşanan talep daralmasına da değinen Zorlu, "Türkiye'de faizler yüksek. Düşük kur yüksek faizle bir yere gitmemiz mümkün değil. Bugün düşük kur şirketlerin bilançosunu etkiliyor ama bizim üretimimizde düşüş var mı? Hayır. Biz ihracat kökenli olduğumuz için elektroniğin yüzde 90'ını, beyaz eşyanın yüzde 80'ini ihraç ediyoruz. Üretim düşmedi ama karlılık düştü. Burada düşük kurun getirdiği etken var tabi" diye konuştu.

-"DOLAR GETİRİSİ YÜZDE 35 OLAN CENNETTEN KİM ÇIKAR"

Zorlu, kur bu seviyede kaldığı sürece, bu durumdan sadece elektroniğin değil bütün sanayinin etkileneceği uyarısında bulunarak, şöyle konuştu:

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title