Haberler

Zorlu Bir Gündem Bekliyor

Türkiye, 1961'den Sonra İlk Defa Bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne Üye Olarak Katılıyor. Gazze Sorununun Öncelikli Gündem Maddesi Olarak Konseye Taşınması Bekleniyor.

TÜRKİYE, 1961’den sonra ilk defa bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne üye olarak katılıyor. Gazze sorununun öncelikli gündem maddesi olarak konseye taşınması bekleniyor. Türkiye dünyanın en önemli siyaset örgütüne ısınmadan konsey toplantıları ve kulislerde zorlu tartışmalar, diplomatik manevralarla karşı karşıya gelecek. BM nezdinde Türkiye’nin daimi temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin ve yardımcıları, söz hakkı olmadan son bir aydır konsey toplantılarına katılıyor. Güvenlik Konseyi’ne Ocak ayında başkanlık edecek olan Fransa’nın BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Jean-Maurice Ripert de, "Türkiye’nin Konsey’e seçilmesinden memnunluk duyuyorum. Türkiye yalnız bölgesinde değil tüm dünyada çok önemli bir ülke. Bölgesel ve küresel barış ve istikrarın korunmasında değerli konumunun bilincindeyiz" diye konuştu. Global barışın korunması açısından dünyanın en önemli politik organı sayılan BM Güvenlik Konseyi’nde 2009 döneminde ülkelerini temsil edecek olan 15 büyükelçinin resimli kimlikleri alfabe sırasına göre liste halinde düzenlenerek yayımlandı. Listede Türkiye’yi BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Baki İlkin temsil ediyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title