Haberler
Güncelleme:

Zorla evlendirilmek istenen kız, nikah salonuna yapılan polis baskınıyla kurtarıldı

Adana'da zorla evlendirilen genç kız, nikah esnasında bir fırsatını bulup polisi aradı ve evlenmek istemediğini söyledi. İhbar üzerine nikah salonunu basan ekipler genç kızı kurtardı. Daha fazla detay >>

500

Yorumlar (94)

ÇINAR:

Helal olsun sana kızım. . . . İnşallah mutlu ol hayatında. . .

85
1
yanıtYanıtla
fehdat:

zorla evlendirmek evlilik temeline bonba koymaktır aferim kıza yaptıgı dorudur

61
1
yanıtYanıtla
SİNAN İNAN:

Buna polis karışamaz .Polisin nikâh törenini basma yetkisi yok. Evlendirilen kız çocuk değil.

1
61
yanıtYanıtla
SİNAN İNAN:

Örnek gösterilen haberdeki kız daha çocukken evlendirilmiş.Nikah salonu basılarak evlendirilmekten kurtarılan kız ise 22 yaşında yetişkin bir kiz. 15 yaşında evlendirilmiş çocuk yaştaki kıza polisler karışmıyor da neden 22 yaşındaki kız için seferber oluyorlar.Polisler görevlerini tercihe göre mi yapıyorlar.?

yanıt1
yanıt0
CENGİZHAN:

SİNAN YETİŞKİN DE OLSA ORTADA ZORLA YAPILAN BİR YAPTIRILMAYA ÇALIŞILAN EVLİLİK OLAY VAR POLİS MÜDAHALE EDER .

yanıt6
yanıt2
merycyn19:

kişiyi hürriyetinden yoksun kılma var ne demek polis karışamaz? sonuçta devletin yetkili mercilerinden alıkoyunduğuna dair bir ihbar var kime yapacak ihbarı evlenip savcılığa suç duyurusunda mı bulunacak? doğru olanı yapmış. . .

yanıt9
yanıt1
BİRZAT:

Çok boş konuşmuşsun bence. Çocuk olmasa da ortada zorlama ve yardım isteyen bayan bir şahıs ve kişi hürriyetinden mahrum bırakma var. Öyle bol keseden sallama bence.

yanıt6
yanıt1
12345:

KIZ EVLENMEK İSTEMİYORUM DİYOR POLİSTEN BAŞKA KİMİ ARAYACAK KİMDEN YARDIM İSTEYECEKTİ BAŞKA?

yanıt9
yanıt1
yns:

kız zorla evlendiriliyorum diyor farkındamısın. ne içtin sen m. lmısın?

yanıt5
yanıt1
Samsunlu55:

Hayrola ne diyosun sen? Polis nasıl karışamaz? Haberi tekrar oku istersen ortada zorbalık var.

yanıt3
yanıt1
HahaHa:

Sen Öyle San! İstanbul Sözleşmesi diye birşey duymadın mı hiç ? Kadın zorla evlendiriliyorum derse orada suç işleniyor demektir ! Kadının beyanı esastır. Gerisini savcıya anlatırlar.

yanıt5
yanıt1
rıza meselesi değil zorla diyor:

o zaman polis öyle bi karışırki

yanıt8
yanıt1
SEMA:

zorla diyo farkındaysan.

yanıt7
yanıt1
Adalet:

Sinan sen damadın nesi okuyorsun.

yanıt5
yanıt0
öte yanına bile geçer:

ne demek karışamaz , mağarada yaşadın sen bugüne kadar, kız yardım istemiş ve polissler gelimiş.

yanıt3
yanıt0
ADANALI01:

NE DEMEK EMNİYET BU İŞE KARIŞAMAZ. EĞERKİ ORTADA BİR İHBAR VAR İSE BUNU POLİS DEĞERLENDİRİR. KIZDA İHBAR EDİYOR ZORLA EVLENDİRİLİYORUM DİYORSA BU İHBARDIR VE EMNİYET BUNU DEĞERLENDİRİR.

yanıt6
yanıt0
SELAMİ:

Salonu bastın kızı kurtardın bundan sonra ne olacak. ? Kız ailesine teslim edilmeyecek mi. ? Devlet kızı koruma altına mı alacak.? Devlet kıza ev ve iş verip sevdiği biriyle mi evlendirecek.,? Hergün yüzlerce kişi sevmedikleri kişilerle evlendiriliyor...Madem bu kadar kolay neden diğer zorla evlendirilenler polisi aramıyor.

yanıt5
yanıt1
SİNAN DUY DA İNANMA:

Sen de çocuk değilsin seni de bu kızın anasıyla zorla evlendirsinler bak polisi arıyor musun aramıyor musun?

yanıt4
yanıt0
SİNAN İNAN:

Ben ne damadı tanırım nede gelinlik giymiş kızı . Olayın yaşandığı yerle benim yaşadığım yer arasında yüzlerce kilometre mesafe var.Şimdi sevmeyenler ileride sevmiyor mu? Şimdi sevenler ileride birbirine girmiyor mu ? Nice mutlu evliliklerin sonu cinayetle bitmiyor mu.?Hep yaşadığın günü değil birazda ileriyi düşüneceksin...

yanıt3
yanıt4
doğrucu davut:

sinan inan inşallah seni zorla gelin ederler :)

yanıt7
yanıt2
SİNAN İNAN''A:

SENİ DE ZORLA GELİN EDERLER DE POLİS GELMEZ İNŞALLAH :)''''ZORLA'''' KELİMESİNİN ANLAMINI BİLİYOR MUSUN BİLMİYORUM AMA İNSAN İSTEMEDİĞİ BİRİSİ İLE EVLENİR Mİ KENDİ KIZIN OLSA YAPAR MIYDIN

yanıt3
yanıt1
GİRAYHAN:

Duygu seline kapılan embesiller gönüllü evlenenler ileride birbirlerinden nefret edip ,hayatı birbirlerine zehir etmiyor mu.? Nice mutlu evliliklerin sonu acıyla ,gözyaşıyla, öldürmelerle son bulmuyor mu ? Türkiyede hergün kadın cinayetleri işlenmiyor mu ? Bu öldürülen kadınlar zorla mı evlendirilmişti.? Zorla evlendirilen kızların ileride mutlu olamayacağını kim iddia edebilir.?

yanıt2
yanıt0
BATUHAN:

Yorumlara bakıyorum da bazı ahlâksızlar abuk sapuk şeyler yazmışlar.İnsanın savunduğu konuda haklı olup ,olmadigi,Hakkı ve gerçeği savunbilecek akla sahip olup olmadığı yazdıklarından belli olur.İnsanlara haraket ederek tatmin olanların yaşantıları savunduklarıyla tamamen terstir.

yanıt1
yanıt0
Nani nanis:

Polisin yetkisi var olmasada vicdanı var

yanıt1
yanıt1
SİNAN İNAN:

Bir çocuk zorla evlendirildi, polis ‘ailenin rızası var’ dedi, kadınların mücadelesiyle kurtarıldı HABER MERKEZİ – Adana’da lise öğrencisi K.A. adlı çocuk, ailesi tarafından zorla evlendirildi. Durumu polise şikayet edenler ise, “Çocuğun ve ailenin rızası varsa sizin başınız yanar ya da çocuğun gelip şikayet etmesi lazım” cevabı aldı. Ancak evlendirilmeye çalışılan çocuk kadınların mücadelesiyle kurtarıldı.

yanıt1
yanıt0
SİNAN İNAN:

Adana’nın Yüreğir ilçesinde ikamet eden 15 yaşındaki lise öğrencisi K.A. adlı çocuğun ailesi tarafından zorla evlendirildiği ortaya çıktı. Bir yakınının verdiği bilgiye göre K.A., babasının akrabası İ.G. ile zorla evlendirildi. Mezopotamya Ajansı’ndaki haberde yakını olan biteni şöyle anlatıyor : “Dün, ben ve arkadaşlarım polisi ve 183’ü defalarca aradık, ‘ilgileneceğiz’ deyip kapattılar telefonu. Gelen olmadı. Üstelik polis, bizlere ‘çocuğun ve ailenin rızası varsa sizin başınız yanar ya da çocuğun gelip şikayet etmesi lazım’ gibi laflarla tehdit etti ve geçiştirdiler.

yanıt1
yanıt0
...25:

Ya hadi ailesi cahil belli ki menfaat için kızlarını kurban etmişler, o kızı alan demiyor mu beni sevmeyen eşten hayır gelir mi diye yani bunu zircahil de dusunebilir

42
1
yanıtYanıtla
gerçek.:

Para vererek almışsa adam kadını eş değil mal olarak görmesi kadar doğal bir şey olamaz. İtaat için ise sırtından sopayı eksik etmeyeceğini zır cahil bile düşünür. Kadın meşru yada gayrimeşru başka yollora saparsa da sonuç kadına şiddet hatta cinayet.

yanıt6
yanıt1
ERCAN:

ZİNANIN SERBEST, ZORLA EVLENDİRMEK Mİ SUÇ OLUYOR .

1
39
yanıtYanıtla
ERCAN:

ZİNA SERBEST ZORLA EVLENDİRMEK Mİ SUÇ OLUYOR.

yanıt3
yanıt26
ADINIZ NEDİR:

BU KIZCAĞIZA İFTİRA ATMIŞSIN . BU KIZ ZİNA MI YAPIYOR DA ZORLA EVLENDİRİLİNCE HAYIRLI OLACAK ?

yanıt10
yanıt1
ERCAN:

Ne kadar kalın kafalısın, ne kadar mukayese kabiliyetinden yoksunsun.Türkiyede zina serbest, zorla bir kızın evlendirilmesi mi suç oluyor demek istedim.Zina mi daha büyük suç yoksa zorla evlendirilmek mi demek istedim. Okuduğunu anlayacak kadar zekan yoksa yorum yazma.

yanıt6
yanıt1
Ercan Hariç Herkes:

Seni beyinsiz Ercan seni, tabi ki suç oluyor hatta insanlık suçu, zina büyük günah yapan, zorla evlendirmek işkence ve zulüm, o kıt aklını biraz geliştir, toplumun seviyesini aşağı çekme

yanıt2
yanıt2
kılçık:

Ercan ne içtin sen. Bu mukayese normal kafa ile olmaz . Zina dinen büyük suç. Zorla evlendirmenin de dinde yeri yok. Kanunen dediğin doğru ama kızımızla ne alaka. Kızı zina yaparken mi gördün. Görmedin ise dolaylı iftira attın. Senin gıybet ve iftira suçunun cezası ne.

yanıt4
yanıt1
Şenay:

Aferin kıza.....

38
1
yanıtYanıtla
CAVEMAN:

Bravo kıza, zorla evlilik olmaz.gönül verdiği kişi ile evlensin.

36
2
yanıtYanıtla
samsunlu:

afferin kız. . inşaallah bahtın güzel olur. . seveceğin ve seni seven bir hayat arkadaşı bulursun. hakkında hayırlısı inşaallah

35
1
yanıtYanıtla
Aaa:

Bahtının güzel olması bir hayat arkadaşı ile olacak düşüncesi. Düşündürücü

yanıt3
yanıt2
AYDIN:

Yani bahtı bir hayat arkadaşı ile gayri meşru ilişkiler içinde mi güzel olacak.

yanıt2
yanıt3
SAMSUNLU:

yorumdan g. meşru ilişkiyi nerden çıkarttınız. helalinden islam''aa uygun bir evlililk yapar mutlu olur inşaallah deriz. . demediğmizi dedi demeyin.

yanıt2
yanıt0
hümeyra:

peki şimdi ne olacak o kızı yine o anne babanın eline vermeyecekler mi önemli olan bu

35
0
yanıtYanıtla
12345:

Helal olsun kiza ??

30
2
yanıtYanıtla
Sümbüllü:

Annesi başlık parasına satmıştır anneyi tutuklayın. Helal olsun polisimize.

30
2
yanıtYanıtla
hak:

Allah'' ım sen insanların şerrinden koru bizi

30
1
yanıtYanıtla
BATUHAN:

Sanki insanlar Allahın önünde bir güç gibi.İnsanların hepsi Allahın kulu. Allahım bizleri şerli kullarının şerrinden koru demelisin...!

yanıt2
yanıt0
mert:

Zorla evlendirmek ne demek ya. Mafya gibi aileler var

27
2
yanıtYanıtla
Erhan Altay:

Allah siz ve sizin gibi cahilleri, aileleri bin beter eylesin. . . . Aferin Ceylan, inşallah önüne çıkan güzel fırsatlar; hayatını bambaşka bir evreye döndürür. . .

27
1
yanıtYanıtla
fukara:

Fakirliğin taaaa ah ulan ah

22
3
yanıtYanıtla
MASK:

HELAL OLSUN SANA POLİS. . . TEBRİKLER. . . İYİKİ VARSIN

23
2
yanıtYanıtla
Büşra:

E yani efendimiz kurtarıcımız daha evlenmeden biz de evlenemeyiz. Gerçek müminler dünya ortamı bu ahlak seviyesindeyken bu dünyaya acı çekmesi için yeni insan yavruları getirmez de evlenmez de.

5
20
yanıtYanıtla
Ofki neoff:

Gözünü seveyim sen evlenme, hele hele çocuk hiç yapma. Allah''ın emri olan evliliği sırf şıhı şeyhi evlenmemiş diye ertele, peygamber efendimizin sünneti olan çoğalmayı acı çekmek olarak değerlendir, yani tebrik ediyorum ne diyeyim biz yanlış yapmışız, hele hele senin annen baban hayli hayli yanlış yapmış. Önüne rehber olarak peygamberimiz S. A. V. alanlara selam olsun. Ne diyeyim başka yazık.

yanıt16
yanıt2
NENE:

NE DEMEK BU SEN EFENDİMİZ DERKEN KİMİ KASTEDİYORSUN?

yanıt9
yanıt3
Kaan:

Hastasınız hepiniz

yanıt5
yanıt2
CENGİZHAN:

BÜŞRA SEN RUH HASTASISIN ACİL TEDAVİ OLMAN GEREKLİ.

yanıt3
yanıt2
Adiniz:

Bi kismina katiliyorum.boyle pislik bi dunyaya arkamda birakacagim yavrum neden aci ceksin.neden kendime sovdurteyim.dunya insanoglu yuzunden pisliklesti yasanmaz hale geldi.

yanıt3
yanıt0
Adiniz:

Busra bi konuda hakli.daha 2dk once alt haberde okudum izmirde doktor maske tak dedi diye hasta yakinlari tarafindan darp edilmis.bu salaklar her yerdeler neden cocugum gelecekte boyle aptal insanlara pislik bi dunyaya maruz kalsin.eski dunyayla simdiki dunya bir mi ayni mi?

yanıt3
yanıt0
EROL:

Kişinin isteği yoksa polis baskın yapar izin vermez

21
2
yanıtYanıtla
Efdal:

Zorla evliliği doğru bulmuyorum kızın tabiiki de gönlü olmalı ama şu da bir gerçek ki bazen kendi rızanla isteyerek evlendiğin kişiden bile zarar görebiliyorsun,pişmanlık duyuyor ,mutsuz oluyorsun Rabbim hakkımızda hayırlı olanı versin bundan sonra bu kıza neler olacak onu merak ediyorum ailesinin yanına dönemez ,devlet ne kadar koruyacak İnşallah hayırlı bir insanla hayırlı bir evlilik yapar

19
3
yanıtYanıtla
ADL:

Zorla evlendirenler hakkında soruşturma açılsın.

20
2
yanıtYanıtla
Gökhan:

Helâl olsun polislere.zorla güzellik olmaz

20
1
yanıtYanıtla
haylass:

O kadar mı ya? Anneye bak nasıl kıyar evladının gönlüne bu şekilde?

18
1
yanıtYanıtla
HELLO:

BAZI ANALAR VARDIR ANA DİYEMEZSİN.

yanıt4
yanıt1
Sümbüllü:

Satmıştır kızın haberi yoktur

yanıt5
yanıt1
Ker:

Evlenmek bana mantıklı gelmiyor geçinmek iş bulmak devamlılık sağlamak çok zor

10
8
yanıtYanıtla
2314:

zinakarlara mantıklı gelmez

yanıt5
yanıt9
Adiniz:

2314 yazanin zinakar oldugunu nerden biliosun.bu devirde eve ekmek zor giriyorken sorumluluk nasil alinacak.insanlarin pisliklestigi bi dunyaya neden cocuk birakalim arkamizda dunyanin pisligine maruz kalip arkamizdan sovsunler diyemi.

yanıt3
yanıt1
Malesef:

Bu adalet yapısında resmi nikah artık bana da mantıklı gelmiyor. Anlaşmazlık halinde bir çekişmeli boşanma davasının 4-10 yıl sürdüğünü bizzat yaşadıktan sonra.

yanıt2
yanıt1
...25:

Doğru zamanda dogru eşle yapılan evlilik dünyanın ennn güzel şeyidir hatta dünyayla başa cikabilmenin tek yoludur ama işte doğru zamanı ve doğru eşi bulabilirsen... Allah iyilerle denk getirsin herkesi

yanıt3
yanıt0
Büşra:

Yorumlardan bazısı polisin yetkisi olmadığını idda etmiş, o cahil ve vicdanı sorgulanır arkadaşlara herşeyi devletten umma saçmalığından kurtulmalarını ve hakkı hukuku koruyup gözetmenin hepimizin sağlaması icab eden sorumluluk olduğunu hatırlatırım. Evlilik başkasının vicdanı ile dayatılacak bir karar değildir. Sana sığınsa sen de elden geleni yapmalısın. Uyuma uyan.

16
1
yanıtYanıtla
Niklaus:

Yıl olmuş 2020 zorla evlendirmeler devam ediyor. Zorla evlendirmenin cinayet ile hiç bir farkı yok. Her ikisindede birinin hayatı son buluyor

16
1
yanıtYanıtla
ASABİ FATSALI:

insan zorla evlendirilmi yazık değilmi bu kızcağıza nasıl bir anne babasınız

15
1
yanıtYanıtla
MUHAMMET:

YARIN BİRGÜN BU KIZA KÖTÜ BİŞEY OLURSA ŞAŞIRMAM, BU CAHİLLERDEN HERŞEY BEKLENİR. ALLAH''IM KORUSUN SENİ

16
0
yanıtYanıtla
ELİF:

Canım ya, nasılda çaresiz. Allah polislerimizden razı olsun

13
2
yanıtYanıtla
MUSA MUMCU:

Polisler Allahın yolunda olursa Allah onlardan razı olur...

yanıt0
yanıt0
Ahmet:

İnsan ticareti

11
3
yanıtYanıtla
Doğukan:

Bu genç bayan kardeşimizin yaptığını çok doğru buluyorum kimse sevmediği biri ile hayatını sürdürmek zorunda değil. Yalnız bir korkum var ki, damat ve kızın ailesinin kıza zarar vereceğini düşünüyorum. Devletin yetkilileri kızı mutlaka korumalı.

12
1
yanıtYanıtla
tr:

ya yazıktır etmeyin zorla evelendirmek nedir ya hangi çağ hangi ülkede yaşıyonuz

12
1
yanıtYanıtla
Sivaslı ibocan:

Kardeşim , istemediğin beraberlikte kararın çok iyi, dilerim gençliğine zarar verecek çevren olmaz. . Evlensen katil olsan daha mı iyi, istemediğin evliliği zoraki yaptıran cani çevren utansın. . Sen ahalksız olsan sesin çıkmazdı, ama edebinle doğru yolu tercih etmişsin. . . Allah gönlüne göre yaşantını versin, cahil çevrenden uzak mutlu yuvanı dilediğin zamanda nasip etsin. . .

9
1
yanıtYanıtla
RECEP ÇOBAN:

Kızımıza helal olsun. annesine yazıklar olsun. İnsan hiç istemediği, elektrik almadığı sevmediği yada ısınamadığı biriyle zorla evlendirilir mi?Hangi çağda yaşıyoruz. Allah fikir versin kızımızın ailesine. Kızımıza sahip çıkalım. Belediye başkanına sesleniyorum. Kızımıza belediyede hemen güzel bir iş ayarlayalım. İYİ bir maaşla ayakları üzerinde dursun. Hatta bir ev alınıp döşensin. Ailesinden bağımsız hayatına devam etsin. Çünkü bu cahil aile bu kıza rahatlık vermez

8
2
yanıtYanıtla
abdullah:

buraya kadar güzel kız kendini kurtardı polis görevini yaptı ya sonra kıza ailesi ne yapar kızın korunması önemli gerekli önlemler alınmazsa kızın yaşamı tehlikede olabilir.

9
0
yanıtYanıtla
fyıldız:

Kesinlikle haklısın zor olan bundan sonraki süreç , bu kız nasıl geçinecek ailesi buna ne yapmak isteyecek. devlet tarafından sözleşmelide olsa bir işe yerleştirilip aileden uzaklaştırmak lazım. (tabi ailesi zorladıysa evliliğe)

yanıt0
yanıt0
Dogaci:

Gözlerim yaşardı Allah yolunu açık etsin inşallah.

8
1
yanıtYanıtla
Burak:

Devlet gerekeni yapar rahat olun

5
3
yanıtYanıtla
Çikita muz muzzz muzzzzzzzzzz:

İnsanın adı var gerisi yalan dolan. Adam uyuşturucu içip birini yaralıyor, neymiş efendim hatırlamıyormuş, klasik laflar. İçme o zaman içme. Ve böyle söyleyince de ceza alınmıyor. Dağdaki terörist te içiyor. Ondan ne farkınız var ey uyuşturucu madde kullanan kişiler.

6
0
yanıtYanıtla
abdurrahman:

keşke tüm zorla evlilikler böyle ihbar edilse kız çok doğru birşey yapmış Allah yardımcısı olsun kimsenin hayatı ucuz değil

5
1
yanıtYanıtla
gerçek:

Para vererek almışsa adam kadını eş değil mal olarak görmesi kadar doğal bir şey olamaz. İtaat için ise sırtından sopayı eksik etmeyeceğini zır cahil bile düşünür. Kadın meşru yada gayrimeşru başka yollora saparsa da sonuç kadına şiddet hatta cinayet. Sonuç baştan sona cehalet. Kızımız inşallah mutlu bir gelecek yaşar.

3
2
yanıtYanıtla
Crazy:

Helal olasun ama insallah ilerde kizi rahatsiz etmezldr

3
1
yanıtYanıtla
AHMET:

niye istemiyorsun günah değil mi kızın kendi seçtiği erkekle evlenmek istediği nerede görülmüş başımıza taş yağacak

1
3
yanıtYanıtla
...25:

Aslında bu analar ortalığı karıştırıyor flörte karşılar tamam,nisanlAniyorsun bakıyorsun ki anlasamicaksiniz ayrılalım diyorsun oooo kıyamet kopuyor nisandan dönülmez... iyi de nişanlılık dönemi birbirini edebiyle meşru olarak tanıma yolu değil mi tanıdım ve istemiyorum..belki bu kızın annesi de o kafadadır yani para filan almamıştır

3
0
yanıtYanıtla
Bahar:

ahh ahh beni de ağlattın :(

1
1
yanıtYanıtla
BAHTİYAR BAHTSIZ:

BAHAR ne olur sen ağlama dayanamam gözyaşlarına.

yanıt2
yanıt0
GÜNAHKAR:

Ağlama kız beni de ağlatacaksın

yanıt0
yanıt0
SİMİTCİ:

Ağlanacak ne var bunda.Bunlar pişmanlık göz yaşları.

yanıt1
yanıt2
...25:

Gunaahhh askerdeymiş sevdiği de :( şimdi devreye bi de askerin ailesi girer

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title