Haberler

Zor Koşullar Için "Yaşam Keki" - Muğla

Muğla'nın Bodrum ilçesinde işletme sahibi Adnan Akar, iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu her türlü hava koşuluna dayanıklı, doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip yiyecek ürettiklerini bildirdi.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde işletme sahibi Adnan Akar, iki yıllık Ar-Ge çalışması sonucu her türlü hava koşuluna dayanıklı, doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip yiyecek ürettiklerini bildirdi.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'nde hizmet veren, bünyesinde doktor, kimyager ve kimya mühendisleri bulunan bir firma, besleyici özelliğe sahip bir gıda ürünü geliştirdi. Yiyeceğin her türlü hava koşuluna dayanıklı, tamamen doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip olduğu belirtildi.

Dr Ekmek işletmesi sahibi Adnan Akar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık iki yıl Ar-Ge çalışması yürüttüklerini ifade ederek, geliştirdikleri un bulunmayan üründe Türkiye'de yetişen 20'nin üzerinde meyve, kuru yemiş, yağlı tohum ve benzeri malzemenin kullanıldığını söyledi. Akar, "Her türlü hava koşuluna dayanıklı, doğal, vücudu tok ve dirençli tutabilme özelliğine sahip 'yaşam keki' ürettik" dedi.

"Yaşam keki"nde alerjiye sebep olabilecek bütün faktörlerin ortadan kaldırıldığını vurgulayan Akar, üründe koruyucu, katkı maddesi, aroma, renklendirici, tatlandırıcı gibi kimyasalların da kullanılmadığına dikkati çekti.

Ürünün tamamen doğal olduğuna işaret eden Akar, "Ürünü koruyabilmek için limon ve portakalın suyu ile kabuğu kullanıldı. Tarçın, kırmızı pancar, zerdeçal ve zencefil kullanıldı. Bunlar doğal koruyucu maddelerdir. Özel pişirme ve ambalajlama teknikleri sayesinde koruma faktörleri daha da artırıldı. 12-18 aya kadar bu ürünü koruyabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

Projeyi birçok kamu kuruluşu ve insani yardım teşkilatıyla da paylaştıklarını söyleyen Akar, gelen talepler üzerine bazı kurumlara brifing verdiklerini kaydetti. Kuveyt, Irak ve bazı Avrupa ülkelerinden de ürüne talep olduğunu dile getiren Akar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Böyle milli bir çalışmaya ülke içerisinden de destek gelirse çok önemli bir katma değer üreteceğimizi düşünüyoruz. Dünyada rasyon gıda paketi söz konusu ve bunlar çok büyük ve teferruatlı. Biz bunları ortadan kaldırdık ve çok büyük teknik özellikleri ilave ettik. Geliştirdiğimiz gıda paketi, kendi emsallerinin dörtte biri kadar yer kaplama özelliğine sahip. Bir helikopterden atıldığında veya üzerinden bir araç geçse dahi deforme olmuyor. Yangına dayanıklı, suda batmama özelliğine sahip, toprağa gömülse birkaç sene sonra çıkartıp yiyebilirsiniz."

Akar, eczanelerde satışı başlayan ürünü, "okul keki", "medikal kek", "naturel kek", "askeri proje" ve hacılar için "Mekke keki" olarak farklı konseptlerde pazarladıklarını da sözlerine ekledi.

İşletmede görevli Genel Cerrahi Uzmanı Ünal Vural da kekin içindeki lif oranının yüksek olması dolayısıyla insanlara sağlığını koruması için önemli bir güç kazandırdığını anlattı.

Vural, "Kekin içinde zerdeçal, zencefil, çörek otu, karanfil, tarçın ve harnup gibi gıdalar bulunmaktadır." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title