Haberler

'Zoom 2011' Yarışması Ödül Töreni

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Zoom 2011' yarışmasının ödül töreninde 1'inciye ödülünü verdikten sonra kendisine verilen kamerayla salondan görüntü aldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 'Zoom 2011' yarışmasının ödül töreninde 1'inciye ödülünü verdikten sonra kendisine verilen kamerayla salondan görüntü aldı. Gül, kameramanların işinin olağanüstü yorucu bir iş olduğunu belirterek, kameramanların maaşlarının düşük olduğunu öğrendiğinde çok üzüldüğünü dile getirdi.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği'nin düzenlediği 'Zoom 2011' yarışmasının ödül töreni Ankara Rixos Otel'de yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, bakanlar ve çok sayıda basın mensubu katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, ödül töreninde 1'inciye ödül verdikten sonra kamerayı alarak salonu çekti. Gül, kameramanlar olmasa televizyonun tadının olmayacağını söyleyerek, kameramanlara, "Televizyonun başında bizi tutan sizsiniz" dedi. Kameramanların olağanüstü yorucu bir iş yaptığını belirten Gül, "Haber

Kameramanları Derneği Başkanı Ulusu'dan kameramanların maaşlarının düşük olduğunu öğrenince çok üzüldüm. Çünkü siz bizleri takip ederken biz de sizleri izliyoruz. Şunu da hep söylüyorum, sıcakta, soğukta bu kadar ağır yükü taşıyorlar, gerçekten çok üzülürüm. Foto muhabirlerin gecesine gittim, size gitmemek olmaz. Gelecekte sizin arşivlerinize başvurulacak. Hep değerli olacaksınız" şeklinde konuştu.

TRT Türk kameramanı Cüneyt Ünal'a ödülünü veren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Kameramanların ne zor şartlarda çalıştığına bende şahidim. Baraj haberinde görüntümüzü almışlardı. Bizi izlemeye devam edin" dedi. Eroğlu da ödülü verdikten sonra kamerayı alarak salondan görüntü aldı.

DÜĞÜNÜNÜ BIRAKIP ÖDÜL ALMAYA GELDİ

Törende 3'üncülük ödülünü alan Cihan Haber Ajansı'ndan Abdurrahman Atik'in ödülü almak için kendi düğününden kalkıp gelmesi ise, ilgi odağı oldu. Ankara'ya geliş sebebini ödül töreni ve düğünü olarak gösteren Atik, şaşkın bakışlar arasında "Şu an düğünümü bırakıp buraya geldim. Tarihler ve saatler çakıştı" diyerek karısından özür diledi. Törenin sunucusu Erkan Tan'ın 'Böyle düğün mü olur?' sorusuna Atik, 'Tören biraz daha uzarsa olmayacak' yanıtını verdi. Atik'i ödülünü aldıktan sonra Cumhurbaşkanı Gül

de tebrik etti. Atik'in ödülünü Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız verdi. Yıldız da eline kamerayı alarak salondan görüntü aldı.

Törende ödül alanların listesi şöyle:

- Uluslararası Yılın En İyi Haber Görüntüsü Ödülü: Özkan Bilgin- Anadolu Ajansı Van Bürosu- 'Depremin İlk Görüntüleri'

İkincilik Ödülü: Fatih Turan- Doğan Haber Ajansı- 'Taş'

Üçüncülük Ödülü: Abdurrahman İtik- Cihan Haber Ajansı- 'Aytorun'

'Serbest Haber' kategorisinde birinciliği Anadolu Ajansı'ndan Tolga Çıplak, 'Bakan Dolmuşu' görüntüsüyle kazandı.

TRT Türk kameramanı Cüneyt Ünal, 'Libya' rumuzlu görüntüsüyle Baran Bilişim Teknolojileri Özel Ödülü, Anadolu Ajansı Erzincan Bürosu'ndan Yakup Bakar 'Kör Kurşun' rumuzlu görüntüsüyle Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü, Yeni Çin Haber Ajansı'ndan Arda Kara 'Kumruları Vurdular' Altın Sponsor Sony Özel Ödülü'ne hak kazandı.

'Uçuran Toma' rumuzlu görüntüsüyle Anadolu Ajansı'ndan Celaleddin Gürbüz Yenimahalle Belediyesi Özel Ödülü, yine 'Van'da Yıkım' rumuzlu görüntüsüyle AA kameramanı Celaleddin Gürbüz Başarı Yayıncılık Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Meslek hayatında 30 yılı dolduran haber kameramanları, Adem Köten, Alpaslan Çiçek, Cengiz Günüç, İlhan Öztekin, Mehmet Güngör, Necdet Başer, Serdar Hokna, Sinan Sinanoğlu, Abdülaziz Turan ve Süleyman Damla onur ödülü aldılar. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Taner Yıldız Abdullah Gül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title