Haberler

Zonguldaklı Pehlivanın İlginç Korkusu

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde Yaşayan Pehlivan 34 Yaşındaki İsmet Açıkgöz, 3 Kız Çocuğu Sahibi Olduktan Sonra Yaptığı Araştırmada Pehlivanların Yüzde 85-90'nının Erkek Çocuğu Sahibi Olamadığı Sonucu ile Karşılaştığını İleri Sürdü. Eşinin 4'üncü Çocuğuna 4 Aylık Hamile Olduğunu Belirten Açıkgöz, "'kızdır' Diye Doktora Bile Gidemiyoruz Korkudan" Dedi.

Zonguldak'ın Kozlu Beldesi'nde yaşayan pehlivan 34 yaşındaki İsmet Açıkgöz, 3 kız çocuğu sahibi olduktan sonra yaptığı araştırmada pehlivanların yüzde 85-90'nının erkek çocuğu sahibi olamadığı sonucu ile karşılaştığını ileri sürdü. Eşinin 4'üncü çocuğuna 4 aylık hamile olduğunu belirten Açıkgöz, "'Kızdır' diye doktora bile gidemiyoruz korkudan" dedi.

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri olmak üzere yurt içindeki çeşitli yağlı güreş müsabakalarında mücadele eden, en son dün Kozlu'daki Dağköy Yağlı Güreş müsabakalarında, "Büyük Orta Başaltı" kategorisinde birinci olan İsmet Açıkgöz, ilginç bir iddia ortaya attı. 10 yıl önce evlendiği eşi Elif Açıkgöz'ün 3 kız çocuğu dünyaya getirmesinin ardından kendince pehlivanlar arasında bir araştırma yaptığını belirten İsmet Açıkgöz, pehlivanların yüzde 85-90'nının erkek çocuk sahibi olamadığı sonucuyla karşılaştığını ileri sürdü. Kızları Emine, Melike ve Zeynep Sude'yi çok sevdiğini, ancak bir erkek çocuğunun da olmasını istediğini anlatan İsmet Açıkgöz, 4 aylık hamile olan eşini, kız bebek korkusu yüzünden doktora götüremediğini söyledi.

Türkiye'nin her yerinde gittiği güreş müsabakalarında pehlivanlarla konuştuğunu belirten İsmet Açıkgöz, "Yaklaşık 800-900 pehlivanla konuştum. Yüzde 85-90'nın kız çocuklarının olduğunu keşfettim. Bazı pehlivanların iki kız çocuğu, bazılarının çok kız çocuğu var. Çok az sayıda pehlivanın erkek çocuğu olduğunu gördüm. Bu çok ilgimi çekti. Bunun bilimsel bir araştırılması yapılsa, biz de bundan sonraki denemelerimizde daha dikkatli olsak diye düşünüyorum. Bunun bilimsel olarak araştırılmasını istiyorum. Eşim dördüncüye hamile ama 'kızdır' diye doktora bile gidemiyoruz korkudan. Neslimiz tükenmek üzere" dedi.

Erkek çocuğu olursa pehlivan olmasını istediğini söyleyen İsmet Açıkgöz, "Kızlar bu pehlivanlığı yapamıyor. İnşallah dördüncü çocuğum erkek olur. Pehlivanlığımız devam eder. Yoksa soyumuz tükenmek üzere" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title