Haberler

Zonguldaklı Öğretmenlerden Eylem

Türk Eğitim-sen Zonguldak Şubesi'nin Düzenlediği Eylemde, Eğitim Çalışanlarına Hitaben Konuşma Yapan Türk Eğitim-sen Şube Başkanı Salih Alemdar, "Bugün Sizler Vücut Kimyanızın, Sinirlerinizin ve Psikolojilerinizin Bozulmasından Dolayı Sevk Aldınız. Geçmiş Olsun" Dedi.

Türk Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi'nin düzenlediği eylemde, eğitim çalışanlarına hitaben konuşma yapan Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Salih Alemdar, "Bugün sizler vücut kimyanızın, sinirlerinizin ve psikolojilerinizin bozulmasından dolayı sevk aldınız. Geçmiş olsun" dedi.

Madenci Anıtı önünde gerçekleştirilen eylemde konuşan Alemdar, "13 Nisan 2007 tarihinde Resmi Gazetede yayımlanan 'El altından yönetici atama yönetmeliği' okul müdürlerinin, müdür yardımcılığı, ilçe, il müdürlerinin ve bakanlığın okul müdürü atamalarında tek seçici olmalarıdır. Bu yönetmelik kazanılmış hakları, liyakat ve kabiliyetleri insan haklarını ve hukukun üstünlüğü prensibini ayaklar altına almaktır. Biz öğretmen ve eğitim çalışanları devletin olmazsa olmazlarıyız. Cumhuriyetin kuruluşundan

günümüze kadar öğretmenler hep devletin memuru olmuş ve bu anlayışla hizmetini yapmışlardır. Öğretmen hiçbir zaman bir partinin memuru olmamıştır ve olmayacaktır" şeklinde konuştu.

Grevli-toplu sözleşmeli sendika hakkının kamu çalışanlarına da verilmesi gerektiğini söyleyen Alemdar, "Öğretmenlerimize bu kadar önyargıyla, güvensizlikle yaklaşılan bir dönem cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşanmamıştır. Türkiye'nin imzaladığı uluslararası sözleşmeler, grev ve toplu sözleşme hakkının kamu çalışanlarına da verilmesi yönündedir. Dolayısıyla 2004 yılında verilen söz tutulmalıdır. Sendikalar, katılımcı demokrasinin en önemli yapılarıdır. Bu yapıları uluslararası normların dışında bırakarak

demokratlıktan bahsetmek mümkün değildir. Türk Eğitim-Sen olarak bu taleplerimizin tümünün hayata geçirilmesini istiyoruz. Aksi takdirde, şu anda 81 ilde yaptığımız sevk eylemi, yerini daha sert eylemlere bırakacaktır. Gerekirse, bütün sendikalarla ortak iş bırakma eylemlerini de hayata geçireceğiz. Bu taleplerimiz iktidar tarafından cevaplandırılıncaya kadar, her platform bizim için hükümetin olumsuzluklarına karşı eylem platformu olacaktır" diye konuştu.

(OS-AK-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title