Haberler

Zonguldak: Zonguldak'ta Yanlış Anestezi ile Bir Çocuğun Ölmesinin Ardından

Zonguldak'ta 3,5 yaşındaki Alperen Büber'in yanlış anestezi sonucu öldüğü iddiaları üzerine Sağlık Bakanlığı tarafından Zonguldak'a müfettiş gönderildi.

Zonguldak'a gelerek soruşturmaya başlayan müfettişler, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan ile görüştü. Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi ve Anestezi Uzmanı Başhekim İsmet Onuk ve teknisyenlerle de görüşecek olan müfettişlere, Başhekim Yardımcısı Dr. Şenol Yavuz'un yaptığı araştırma sonucunda hazırladığı raporu teslim ettiği öğrenildi.

Bir hastane yetkilisi ise yaptıkları araştırma sonucu hazırladıkları raporda ihmal olduğunu ve hatalı olan teknisyenlerin 3 kişi olduğunun tespit edildiğini belirtti. Teknisyenlerin geri hizmete çekilmesi nedeniyle, hastanenin tek Anestezi Uzmanı Başhekim İsmet Onuk'un, hastanede yoğun anestezi talebi üzerine ameliyatlara bizzat kendisinin girdiği öğrenildi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne 1999 yılından bu yana SSK Genel Müdürlüğü'nden 3 adet teknisyen uzmanı istendiği ancak bir uzman gönderilmediği kaydedildi.

Ayrıca, 8 Kasım 2006 tarihinde eski cihazların yenilenmesi amacıyla açılan ihalenin yüksek fiyat nedeniyle iptal edildiği ve 25 Temmuz 2006 tarihinde yeniden yapılan ihalenin 14 Ağustos 2006 tarihinde onaylanarak yeni cihazların hastaneye getirildiği bildirildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title