Haberler

Zonguldak: Zonguldak'ta Açlık Sınırı 583 YTL'ye Yükseldi

Genel Maden İşçileri Sendikası'nın (GMİS) Zonguldak'ta yaptığı araştırmaya göre, açlık sınırı bir önceki aya göre 9 YTL artışla 583 YTL'ye yükseldi.

GMİS'in her ay, 4 kişilik aile için yaptığı gıda harcama gruplarında fiyat değişimleri araştırması sonuçlarına göre, Eylül ayında mutfak harcaması yüzde 1.58 oranında arttı.

Eylül ayında et ürünleri grubunda önemli artışlar meydana gelirken, kemikli et yüzde 4.54, kıyma yüzde 3.35, kuşbaşı yüzde 2.16, tavuk yüzde 5 oranında zam gördü. Bu grupta en yüksek artış yüzde 33 ile yumurtada meydana geldi. Markalı satılan yumurtada yüzde 100'e varan artışlar görüldü.

Araştırmaya göre yaz ürünlerinde artış, sonbahar ürünlerinde ise düşüşler görüldü. Sebzelerde en yüksek artış yüzde 60 ile taze fasulye ve yüzde 35 ile salatalıkta tespit edildi. Halkın en fazla tükettiği ürünlerin başında gelen patates ve kuru soğanda yüzde 40 civarındaki gerileme yaşandı. Eylül ayında 4 kişilik bir ailenin zorunlu harcamalarını da kapsayan asgari geçim düzeyi, diğer bir değişle yoksulluk sınırı 25.22 YTL artışla 1.622.98 YTL'ye yükseldi. Yoksulluk sınırı ise 9 YTL artarak 583 YTL oldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title