Haberler

Zonguldak: Zonguldak'ta 105 Ton Sertifikalı Tohum Dağıtılıyor

- Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü Tarafından "Mahsul Fiyatına Tohumluk Temin Projesi" Kapsamında 105 Ton Sertifikalı Buğdayın Dağıtımına Başlandığı Bildirildi.

- Zonguldak İl Tarım Müdürlüğü tarafından "Mahsul fiyatına tohumluk temin projesi" kapsamında 105 ton sertifikalı buğdayın dağıtımına başlandığı bildirildi.

Zonguldak Tarım İl Müdürlüğü Proje İstatistik Şube Müdürü Mesut Arı, 72 bin YTL'ye mal olan 105 ton sertifikalı 'Cumhuriyet 75' buğday tohumunun dağıtımının başladığını kaydetti. Buğday tohumluğunun maliyetinin 3'te ikisinin çiftçiler tarafından, 3'te birinin ise Özel İdare Müdürlüğü kaynaklarından karşılandığını vurgulayan Arı, sertifikalı buğday tohumundan almak isteyenlerin 1 kg için 47.5 YKR ödeyerek tarım müdürlüklerinden temin edebileceklerini vurguladı. Mahsul fiyatına alıbilecekleri sertifikalı tohumlukla daha çok verim elde edileceğini söyleyen Arı, "Amacımız, Zonguldak çiftçisini sertifikalı tohumluk kullanmaya teşvik etmektir. Çünkü sertifikalı tohumluklarla birim alandaki ürünlerin arttığını gözlemeleri mümkün olacaktır. Ayrıca ürün artışı ile gelir seviyesi de yükselecektir. Valilik ve özel idare destekleri çiftçilerimiz mahsul fiyatına tohumluk temin ederlerken, aynı zamanda daha verimli olan bu tohumluklarla ürün ve gelir artışı sağlayacaklardır" dedi.

(SD-İÇ)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title