Haberler

Zonguldak: Zkü'de Mezuniyet Heyecanı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nden mezun olan 300 öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Ereğli Eğitim Fakültesi'nden mezun olan 300 öğrenci, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

Erdemir Kültür Merkezi'nde düzenlenen mezuniyet törenine; AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral İbrahim Akın, Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, diğer protokol üyeleri ile öğrenci yakınları katıldı.

Ereğli Eğitim Fakültesi'nin 5. dönem mezuniyet töreninde konuşan AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, eğitimin ailede başladığını ve okulda devam ettiğini söyledi. Hazreti Ali'nin, "Çocukları çağa göre değil, onların yaşayacağı çağa göre yetiştirin" sözünü hatırlatan Erdoğan, eğitim ordularının dünya standartlarına göre yetiştirilmesinin önemine dikkat çekti. Erdoğan, gençlerin milli ve manevi değerlerine bağlı olması gerektiğini de belirterek, "Eğitim orduları her durumda sağına soluna bakmadan ilk önce ben varım demeli" dedi.

Ereğli'nin sanayi kenti olduğunu, ancak yan sanayisinin gelişmediğine işaret eden Erdoğan, "Yan sanayi gelişmedi ancak eğitim kenti olma yolunda büyük adımlar atılıyor. Bu noktada bize düşen görev neyse yapmaya her zaman hazırız" ifadelerini kullandı.

ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ise üniversitede Atatürkçü düşünce doğrultusunda gençlerin yetiştirildiğini ifade etti. Prof. Dr. Açıkgöz, üniversitenin misyonunda ise ulusal ve uluslararası üniversitelere eş değer araştırma kurumu olmayı hedeflediklerini açıkladı. Açıkgöz, Ereğli Eğitim Fakültesi'nde fiziki mekan sorunu olduğunu, ancak Ereğli Eğitim Vakfı'nın gayretleriyle bu sıkıntının da ortadan kalktığını dile getirdi. ZKÜ'nün genç bir üniversite olduğunu belirten Prof. Dr. Açıkgöz, "Üniversitemizde 910 öğretim elamanı, 844 idare personel bulunuyor. Açıldığı günden bu yana 16 bin 139 öğrenci mezun oldu. Bu sene ise 20 bin öğrenciyle eğitim-öğretime başladık, şu anda ise 18 bin 335 kayıtlı öğrencimiz bulunuyor" şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Açıkgöz, üniversitede sosyal gelişmeye de önem verdiklerini, bu sene bin sanatçıyı ağırladıklarını kaydetti. Açıkgöz, konuşmasının son kısmında ise mezun olan öğrencilere, "Üniversitemizin daha iyi yere gelmesi için bizi tercih edin. Eğitim görevlisi olarak, araştırmacı olarak, doçent olarak sizlere çok ihtiyacımız var. Fiziki mekanlar bir şekilde hallolur ancak insan faktörü kolay kolay telafi edilemez" diye seslendi.

Belediye Başkanı Halil Posbıyık da, Eğitim Fakültesi'nin daha iyi konuma gelmesi için her zaman destek vermeye hazır olduklarını söyledi. Posbıyık, fakültenin yakınında bulanan Hasandağı mevkiinde 200 dönümlük alanın kampüs olması için çalışmaların sürdüğünü, Temmuz meclisinde imar planının ele alınacağını vurguladı.

Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ise konuşmasında eğitim önemine dikkat çekti. Ekşi, mezun olan genç öğretmen adaylarına büyük görevler düştüğünü ifade etti.

Konuşmalardan sonra bölümlerinde dereceye giren öğrencilere plaket verildi. Bölümlere göre sahneye davet edilen öğrencilere, temsili mezuniyet belgesiyle karanfil verildi. Bu esnada öğrenci yakınları da fotoğraf çekebilmek için birbirleriye yarıştı. Törende, Öğretmen Marşı ile Onuncu Yıl Marşı da okundu. Tören sonunda ise genç öğretmen adayları, keplerini havaya fırlatarak sevinçlerini ortaya koydu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title