Haberler

Zonguldak'taki Medikal Operasyonu

Zonguldak'ta Yapılan Operasyonun Ardından Bazı Medikal Firmaları ile Bir Tıp Merkezine Getirilen İhtiyati Tedbir Kararının Kaldırıldığı Bildirildi.

Zonguldak'ta yapılan operasyonun ardından bazı medikal firmaları ile bir tıp merkezine getirilen ihtiyati tedbir kararının kaldırıldığı bildirildi.

Zonguldak'ta bir medikal firmasından ayrılan personelin savcılığa şikayet dilekçesi vermesi üzerine Zonguldak Savcılığı ve mali polis, 23 medikal firmasına baskın düzenlemiş ve bu firmalardan bazılarının, abartılı faturaların yanı sıra sahte küpür bastıkları, sahte heyet raporuyla evrak düzenledikleri ve doktorlarla anlaşma yaparak komisyon raporu verdiklerini belirleyerek, soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında, SSK'nın yaklaşık 1.5 milyon YTL dolandırıldığı tespit edilerek, mahkeme kararıyla 7 medikal firması ve 1 tıp merkezinin alacaklarına yönelik ihtiyati tedbir kararı verilmişti. Yaklaşık 2 aydır süren soruşturma sonucunda, 7 medikal firması ile 1 tıp merkezine getirilen ihtiyati tedbir kararının kaldırıldığı belirtildi. Ayrıca fazla ödenen 1.5 milyon YTL'nin itirazlara rağmen Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki devlet hastanelerinden geri tahsil edilmesine de başlanacağı ifade edildi. Ödemeleri durdurulan bazı medikal firmalarının, başka firma isimleriyle faturalarını tahsil etmeye yöneldiği tespit edilirken, bakanlık raporunun tamamlanmasının ardından geri tahsilatlar ve ödemelerin başlayacağı bildirildi.

(SD-AK-ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title