Haberler

Zonguldak'ta Yerel Yönetimler

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne Bağlı Perşembe Beldesi Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, Beldede Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistesi (Adnks) Çalışmalarının Sürdüğünü Söyledi.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Perşembe Beldesi Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, beldede Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistesi (ADNKS) çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Perşembe Beldesi Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, ADNKS sistemi çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirterek, sistemi halka anlatabilmek için seferberlik başlattıklarını kaydetti.

Alibabaoğlu, "Beldeyi uçuşa hazır bir uçağa benzetiyorum. ADNKS ise sağlam bir pilot. Bu çalışmayı halkımıza en iyi şekilde anlatmamız gerekiyor. Aksi takdirde, uçağın yere çakılma ihtimali var" dedi.

Esnafların yanısıra mahallelerde toplantılar düzenlediklerini kaydeden Alibabaoğlu, "Öğretmen ve din görevlisi arkadaşlarımıza da sistemi anlatıp, halkı bilgilendirmelerini istedik. Perşembe Beldesi, kabuğunu kırmak üzere. Biz şu anda pistin sonuna geldi, havalanmak üzereyiz. Yapılacak olan ADNKS çalışmalarımı beldemiz için çok önemli. Bu anlamda beldemizdeki esnafların yüzde 80'i dışarıda ikamet etmektedir. Ama sabah saat 07:30-akşam saat 22:00 arasında beldemizde ticaret yapıyorlar. Genelde beldemizde kalıyorlar. Ancak köylerinde sayılıyorlar. Bu nedenle belde nüfusumuz az görünüyor. Bunun sonucunda da hazırladığımız projelere olumlu yanıt alamıyoruz. Halkımıza hizmet edebilmemiz için beldemizin gerçek nüfusunun ortaya çıkması çok önemli" dedi.

"Kendimize değil, kente hizmet için beldemizde sayılın" sloganıyla çalışmaları yürüttüklerini vurgulayan Burhan Alibabaoğlu, belde nüfusunun 6-7 binlere ulaştırabileceklerine inandığını ve gerçekleşmesi halinde 2008 yılında Perşembe Beldesi'nin ve bölgesinin tanımaya başlanacağını ifade etti.

(SD-AK)

18.02.2007 15:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title