Haberler

Zonguldak'ta Turizm Haftası Etkinlikleri

Zonguldak'ta Turizm Haftası Kapsamında Yapılan Etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanlığı Uzmanları Tarafından Yöneticileri Eğitici Olarak Yetiştirme Kursunu Tamamlayan Kursiyerlere Sertifikaları Verildi.

Zonguldak'ta Turizm Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları tarafından yöneticileri eğitici olarak yetiştirme kursunu tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Turizm Haftası etkinliklerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanları tarafından verilen eğitimi tamamlayan 9 kursiyere sertifikaları, Zonguldak İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap tarafından verildi.

Sertifika töreninin ardından, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nuray Türker tarafından, "Batı Karadeniz Bölümü Ekolojik Kaynaklarının Belirlenmesi ve Ekoturizmin Zonguldak İli Örneği" adlı konferans verildi. Türker, öğrencilerin de katıldığı konferansta, "Turizm sektörü önemli bir ekonomik sektördür. Ancak bazen dünya üzerinde yaşanan sıkıntılar nedeniyle zorluklar ortaya çıkıyor. Bunların başında çevre kirliliği geliyor. 20. Yüzyılda önemli bir gelişme kaydeden turizm endüstrisi, ekonomik kalkınmanın önemli bir unsuru haline gelmiştir. Turizm endüstrisi, önemli ekonomik katkıları yanı sıra gösterdiği hızlı gelişmenin ve kitle turizminin bir sonucu olarak kendini oluşturan doğal ve kültürel değerlerin sürekliliğini tehlikeye sokmaktadır. Turizmin doğal ve kültürel çevre üzerindeki olumsuz etkilerini ortadan kaldırmak amacıyla 1980'li yıllardan başlayarak alternatif turizm türleri geliştirilmeye başlanmıştır. En bilineni doğal ve kültürel çevre üzerindeki baskıları en aza indiren ve koruma, kullanma dengesini esas alan eko turizmdir. Karadeniz sahip olduğu doğal güzellikler açısından önemli turistik potansiyele sahip bir bölgedir. Ancak bölgedeki kaynaklar ya henüz tespit edilememiş ya da tespit edilen yörelerde yeterli turistik gelişme sağlanmamıştır. Bu çalışma, TÜBİTAK'ın sağladığı maddi teşvik ve bilimsel katkılarla gerçekleştirilen 'Batı Karadeniz Bölgesi Ekoturizm Kaynaklarının Tespit Edilmesi' konulu araştırma projesinin Zonguldak'ta elde edilen sonuçlar üzerinde odaklanmaktadır. Zonguldak'ta belirlenen ekoturizm kaynaklarının envanteri çıkarılmış, belgelenmiş ve bu kaynakların bölgede ekoturizm amaçlı kullanılması üzerinde öneriler sunulmuştur" dedi.

Konferansın ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekai Kasap tarafından ZKÜ Safranbolu Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Nuray Türker'e plaket verdi.

(OS-AK)

16.04.2007 19:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title