Haberler

Zonguldak'ta Terör Protestosu

Zonguldak'ta terör protestosu Zonguldak'ta, yaklaşık 200 kişi Ankara'daki katliamı protesto etti.

Zonguldak'ta terör protestosu

Zonguldak'ta, yaklaşık 200 kişi Ankara'daki katliamı protesto etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu, Türk Tabipleri Birliği ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Zonguldak Temsilcilikleri'nin düzenlediği yürüyüş için Madenci Anıtı'nda 200 kişi toplandı. 'Yastayız, isyandayız, katilleri biliyoruz' yazılı siyah pankart açan gruba, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li Muharrem Akdemir, CHP Zonguldak Milletvekili adayları Harun Akın, Deniz Yavuzyılmaz, CHP'li bazı belediye meclis üyeleri de destek verdi. Kalabalık, sloganlarla ve katliamda ölenlerin isimlerini hep birlikte söyleyerek Gazipaşa Caddesi'ni takiben Valilik önüne kadar yürüdü. Burada ölenler için saygı duruşunda bulunan grup, slogan atarak dağıldı.

AVUKATLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Zonguldak Barosu'na üye avukatlar da basın açıklamasıyla katliama tepki gösterdi. Baro Başkanı Avukat İbrahim Kerem Ertem, şöyle dedi:

"Terörün neredeyse bir diplomasi enstrümanı haline getirilmesine karşı, siyasi anlayışımızı 'sorun çözen misyona' kavuşturmak ve insanı esas alan bir medeniyet argümanını geliştirmek zorundayız. Terörü bu vatandan, insanımızın hafızasından, aklımızdan, gündemimizden silip atmak için, diğer değerlerimize, empati yeteneğimize ve ortak gelecek hayal ve ufkumuza sarılmamız, daha fazla hukuk, daha fazla insan, daha fazla demokrasi dememiz şarttır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu Türk Tabipleri Birliği Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title