Haberler

Zonguldak'ta Öğretmenler Yürüdü

Zonguldak'ta, Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, hükümetin eğitim politikalarına tepki göstermek ve öğretmenlerin yaşam zorluklarına dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Zonguldak'ta, Eğitim-Sen üyesi öğretmenler, hükümetin eğitim politikalarına tepki göstermek ve öğretmenlerin yaşam zorluklarına dikkat çekmek amacıyla bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Öğretmenler, ortaokul ve liselerde başörtüsünü serbest bırakan düzenlemeyi de protesto etti.

Yaklaşık 60 öğretmen, Yayla Mahallesi Fener Caddesi'nde toplandı. Öğretmenler adına konuşan Eğtiim-Sen Şube Başkanı Orhan Yılmaz, eğitim sistemi üzerindeki din ve inanç istismarına dayanan uygulamaların artarak sürdüğünü söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, eğitimde yıllardır acil çözüm bekleyen sorunları bir tarafa bırakıp, eğitim sistemi üzerinden toplum içinde yeni ayrışmalar ve kutuplaşmalar yaratacak uygulamaları hayata geçirdiğini savunan Yılmaz, şöyle dedi:

"Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nde geçtiğimiz günlerde yapılan değişiklikle her lisede ibadethane (mescit) açma zorunluluğunun getirilmesinin ardından, ortaokullarda ve liselerde başörtüsünü serbest bırakan bir değişiklik daha yapılmıştır. Siyasi iktidar, yıllardır eğitimde yaşanan ve içinden çıkılmaz hale gelen sorunların üzerini örtmek için yine din ve inanç istismarına soyunmuş, iç ve dış politikada yaşanan çözümsüzlüğün üzerini örtmek için bir kez daha başörtüsüne sarılmıştır."

Öğretmenler, açıklamanın ardından Valilik binasına yürüdü ve bir süre slogan atarak dağıldı. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Orhan Yılmaz Zonguldak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title