Haberler

Zonguldak'ta "Maden Kazalarına Müdahale" Toplantısı

İl Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından "Maden kazalarına müdahale" toplantısı düzenlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü ile Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarafından "Maden kazalarına müdahale" toplantısı düzenlendi.

TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen toplantıda, kurum yetkilileri tarafından olası bir grizu, göçük, yangın ve benzeri kazalara müdahale sırasında maden ocaklarına ne kadar sürede varılabileceği ve yapılacak işlemler hakkında bilgi verildi.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak, toplantıda yaptığı konuşmada, daha öncede bir başka müesseseye ait sahada bütün emniyet müdürlüğü personelini bir plan dahilinde gezdirdiklerini söyledi.

İlk fırsatta diğer kurumlarında katılacağı büyük çapta bir tatbikat yapmayı hedeflediklerini belirten Ak, "Şehrimizde olabilecek en büyük felaket ihtimal dahilindedir. Maden kazalarına karşı sürekli duyarlı olmamız lazım. Emniyet teşkilatı olarak hazır olacağız. Zaten sizler Türkiye'nin en büyük profesyonel ekibisiniz. O zaman dar yollardan hızlı bir şekilde geçip en üst seviyede bu olayı çözeceğiz" diye konuştu.

Ak, olayın gerçekleştiği andan itibaren ilk yarım saatlik sürenin çok önemli olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu noktada bizim 'refleks planı' devreye giriyor. Tahlisiye ekipleri, acil müdahale ekipleri ve ambulansların seri bir şekilde intikalleri, çevrenin güvenliği, bölgeden çok seri şekilde hastanelere intikaller, şehir trafiğini buna göre düzenlemek ve acil müdahale timlerini daha tasarruflu bir şekilde alana müdahalesini sağlamamız gerekiyor. Biz onu sağlayacağız. O yarım saatlik boşluğu bu şehrin özel koşulları nedeniyle bizim ortaya koymamız lazım. Bunu da kağıttan çok alanda görmemiz gerekiyor. Tüm memurlarımızı alanda gezdiriyoruz. Kimin nerede olacağına dair kartları ceplerinde var. Sizlerin daha sağlıklı bir şekilde hareket edebilmeniz için olası bir durumda oraya gidip müdahalemizi yapacağız."

Daha sonra heyet, maden işçilerinin yer altına indiği Kozlu Müessesesi Yeni Servis Kuyusu'nda olası bir kazada, tahliye işlemlerinin nasıl yapıldığı konusunda incelemelerde bulundu.

Toplantıya, TTK Kozlu Müessese Müdür Yardımcısı Ali Demirsoy, TTK İş Güvenliği ve Eğitim Daire Başkan Vekili Ahmet Sarıalioğlu, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve polis memurları katıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Zonguldak Osman Ak Kozlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title