Haberler

Zonguldak'ta Kurban Kesimi Eğitimi

Zonguldak'ta, Kurban Kesmek İsteyenlere Kurban Kesimine Yönelik Eğitim Verildi.

Zonguldak'ta, kurban kesmek isteyenlere kurban kesimine yönelik eğitim verildi.

Zonguldak Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen eğitimle her yıl yaşanan el kesme gibi üzücü olayların tekrarlanmaması hedefleniyor. Zonguldak Belediyesi mezbahanesinde İl Müftülüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve Belediye veteriner hekimleri tarafından dini, hijyenik ve sağlık kurallarına göre kurban kesimlerinin yanı sıra hayvanları kesme, derisini yüzme ve etini parçalamanın ince teknikleri öğretiliyor. Sağlıklı ve hastalıklı hayvanların tanıtıldığı eğitimde 28

kursiyer, 20 saat sürecek kursun ardından sınava tabi tutulacak. Sınavda başarılı olan kursiyerler kurs bitirme belgesini alarak Kurban Bayramı'nda görev yapabilecekler.

Kursun ilk günü İl Müftü Yardımcısı İlhan Özbey, İslami kurallara göre kurban kesimini anlattı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Güneş, Veteriner Hekim Ali Rıza Akçay da, kursiyerlere kurban kesiminin teknikleri hakkında bilgi verdiler.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Güneş, sağlıklı, hijyen koşullarda kurban kesimi yapabilmek amacıyla kurs düzenlendiğini söyledi.

Belediye veteriner hekimi Ali Rıza Akçay da kurban alırken ve keserken dikkat edilmesi gereken hususları belirtti. Akçay, kurbanın kaçmaması ve yanlışlıkla kasapların kendilerini kesmemesi için hayvanı sağlam bir şekilde nasıl bağlayıp yatırılması gerektiğini anlattı.

(SŞ-SD-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title