Haberler

Zonguldak'ta Fabrika İşçilerinden Eylem

ZONGULDAK (AA) – Ereğli ilçesinde 20 işçinin demir çelik sektöründe faaliyet gösteren fabrikadan çıkarılmasına Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarındaki (ERDEMİR) işçiler tepki gösterdi.

ZONGULDAK (AA) – Ereğli ilçesinde 20 işçinin demir çelik sektöründe faaliyet gösteren fabrikadan çıkarılmasına Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarındaki (ERDEMİR) işçiler tepki gösterdi.

ERDEMİR'de gündüz vardiyasından çıkan Türk Metal Sendikası üyesi işçiler, işçilere destek olmak için söz konusu fabrika önüne geldi.

Sendikanın Ereğli Şube Başkanı Metin Ercan, bir süredir firmada örgütlenme çalışması yürüttüklerini, geçen hafta birçok işçinin sendikalarına üye olduğunu söyledi.

İşveren yetkilileriyle işçiler arasında sendikal örgütlenme sürecinde gerginlik yaşanması dolayısıyla 20 personelin iş akdinin feshedildiğini ifade eden Ercan,  "ERDEMİR işçisi, işten çıkarılan ve çalışan işçilere destek vermek amacıyla buraya geldi. Geçtiğimiz günlerde biz yetki tespit müracaatı için yeterli sayıya iki katıyla ulaştık. Yetki tespit yazısı için bakanlığa gerekli müracaatı yaptık, süreç sürüyor. İşçilerin üyeliklerini geri çekmeleri konusunda söylemde bulunanları tespit ettik, bununla ilgili suç duyurusunda da bulunacağız. Anayasal çerçevede demokratik hakkımızı sonuna kadar arayacağız. Bu uygulamayı yapanlara devletimiz kanunumuz gereken cezayı verecektir" şeklinde konuştu.

İşten çıkarılan işçilerden Selahattin Esen Gümüş de işverenin, sendika üyeliklerini geri çekmelerini istediğini dile getirerek, "Bizler de çekmeyeceğimizi, kanunen iş yerinde sendikanın olmasını istedik. İşten çıkarıldık, herkesin çoluk çocuğu var ve herkes korkuyor" ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından bir süre slogan atan işçiler dağıldı.

İşverenin açıklaması

Öte yandan fabrika yetkililerince yönetim kurulu adıyla gazetecilere açıklama metni dağıtıldı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"1986 yılından bugüne hızla büyüyen bölge ve ekonomisine katkı sağlayan bir şirketiz. Bu noktaya çalışanlarımızla beraber omuz omuza geldiğimizin bilincindeyiz. Bugünden sonra da bu böyle devam edecektir. Tüm fertleriyle bir ailedir, bu büyük aileyi koruyup kollamak hepimizin görevidir. Her ne şartta olursa olsun ailemizin her bireyinin iyi olması bizim için önemlidir. Şirket politikamız çerçevesinde sunulan imkanlar dahilinde kabul gören her çalışanlarımız ailemizin bir ferdi olarak aramızda yer alacaktır."

Kaynak: AA / Yerel

Metin Ercan Zonguldak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title