Haberler

Zonguldak'ta Deniz Kirliliği Uyarısı

Zonguldak'ta, Sağlık Müdürlüğü, Deniz Suyunun Kirli Olduğu Yerleri Açıklayarak Vatandaşları Uyardı.

Zonguldak'ta, sağlık müdürlüğü, deniz suyunun kirli olduğu yerleri açıklayarak vatandaşları uyardı.

İl Sağlık Müdürü Murat İlikhan, 25 noktadan aldıkları numunelerde toplam koliform değerinin 1000, fekal koliform değerinin 200, fekal streptekok değerinin 100 altında olması gerekirken birçok plajın bu sınırları aştığını belirtti. Analiz sonuçlarında kirlilik arz eden plajlar için ilgili belediye başkanlarına plajların kullanılmaması hususu ile "Kirlidir Girilmez" levhaları asılması ve Yüzme Suyu Yönetmeliği'nin 5 ve 7. maddeleri gereği gerekli tedbirlerin alınması hususunun tebliğ edildiğini belirten

İlikhan, vatandaşların sağlıkları açısından yasaklara uymasını istedi.

Murat İlikhan, halkın ilgi gösterdiği Kapuz, Uzunkum, Deniz Kulübü, Kozlu, Değirmenağzı, Alaplı Belediye plajlarının genellikle kirlilikte sınırı aştıklarını söyledi. Ilıksu, Filyos, Erdemir, Belediye ve Alaplı Kocaman plajlarının ise 1,5 aylık incelemede bir kere sınır değerlerini aştığını ifade eden Murat İlikhan, Göbü, Türkali, Filyos, Mervealtı plajlarının sınırın altında görüldüğünü ve her ölçümde temiz çıktığını belirtti.

(OS-İÇ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title