Haberler

Zonguldak'ta 3 Günde 6.5 Hektar Ormanlık Alan Yandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Sorumluluk Bölgesinde, "Ağaç Bayramı"nın Kutlandığı 3 Gün İçinde 6.5 Hektar Ormanlık Alan Yandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk bölgesinde, "Ağaç Bayramı"nın kutlandığı 3 gün içinde 6.5 hektar ormanlık alan yandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Yangın Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Ağaç Bayramı olarak kutlanan 3 gün içerisinde kuruma bağlı bulunan 5 ayrı ormanlık alanda yaklaşık 6.5 hektarlık alanın yandığını kaydetti. Bartın'ın Kozcağız beldesi, Zonguldak'ın Kilimli beldesi, Tasmacı köyü ile Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı ballıca köyü ve Başörendoğancılar köyünde çıkan 5 ayrı orman yangınının bahçe temizliği nedeniyle çıktığını söyleyen Gül, Kilimli'de yangına neden olan 2 kişinin yakalanarak adli mercilere teslim edildiğini belirtti.

Gül, ağaç bayramını yangınla mücadeleyle geçirdiklerini ifade ederek, "Havaların sıcak gitmesi, bilinçsiz, dikkatsiz ve tedbirsiz yapılan bahçe temizlikleri nedeniyle yangınlar başladı. Yöremiz ormanlarımızda geçtiğimiz yılda erken başlaması nedeniyle bu yıl erkenden alarm durumuna geçtik. Teyakkuz halimiz, yangın sezonu kapanana kadar devam edecektir. Gerekli eksikliklerimizi gidererek, araçlarımızın bakım ve ikmallerini yaptık. Greyderlerimizle yangına hassas olan ormanlık alanların yollarını ulaşımda güçlük sağlamamak için açtık. Her türlü yangına hazır duruma geldik" dedi.

Her ekipte 1 arazöz ve 5 kişinin bulunduğunu toplam 16 ekiple yangınlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Turgut Gül, küresel ısınma nedeniyle vatandaşları yangınlara karşı daha dikkatli olmaya davet etti.

Yeterli kar ve yağmur yağmaması nedeniyle ağaçların yangınlara karşı bu yıl daha hassas olabileceğini belirten Gül, "Bölgemiz ormanları yangına hassastır. Yıl boyunca yeterli kar, yağmurun yağmaması ve havalarında sıcak gitmesi nedeniyle bölgemiz ormanları yangına karşı daha da hassas oldu. Çıkabilecek yangınlar, daha uzun sürebileceği gibi çevredeki binalara da zarar verebilir. Vatandaşlarımıza her zamankinden daha dikkatli, duyarlı ve bilinçli hareket etmeleri gerekiyor. İnsanlarımızın sigara izmariti attığı her yere dikkat etmeli, ormanlık alanlarda cam ve şişe bırakmamalıdır. yapılacak bahçe temizliğinden sonra mümkün olduğu kadar anızlar, ormanlık alanlardan uzakta yakılmalıdır" diye konuştu.

(SD-İÇ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title