Haberler

Zonguldak'ta "21. Kömür Kongresi" Düzenlenecek

Zonguldak'ta, "21. Kömür Kongresi" düzenleneceği bildirildi.

Maden Mühendisleri Odası (MMO) Zonguldak Şubesinden yapılan yazılı açıklamada, 1978'den itibaren her iki yılda bir yapılan Kömür Kongresi'nin amacının, kömür madenciliği ve teknoloji ile ilgili bilgi alışverişini özendirmek ve desteklemek olduğu ifade edildi.

Başlangıcından bugüne kadar kömür kongrelerinde 762 yerli ve 100 yabancı bildiri sunulduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kömür kongresi, geleneksel olarak, Türkiye'nin tek taşkömürü rezervlerinin yer aldığı Zonguldak'ta yapılmaktadır. Bu bölgedeki kömür madenciliğinin geçmişi yaklaşık 170 yıl öncesine dayanmaktadır. 11-13 Nisan tarihlerinde Zonguldak'ta bir otelde yapılacak olan Türkiye 21. Uluslararası Kömür Kongresinin hazırlık çalışmaları tamamlanmıştır. Bu kongrede de, öncekilerde olduğu gibi kömürün aranmasından tüketimine kadar geçen süreçte kömür madenciliğinde yaşanan gelişmeler ve karşılaşılan sorunlar bilimsel verilerle tartışılacaktır. Ayrıca, sektördeki teknolojik gelişmelerin sergileneceği 'Maden Makinaları ve Donanımı Sergisi' de kongre süresince ziyaret edilebilecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Zonguldak Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title