Haberler

Zonguldak: Şehit Yakınları Ve Gazilerin Konaklama Sorunu Çözüldü

Hastalık, gezi gibi durumlarda gittikleri yerlerde konaklama sorunu yaşayan şehit yakınları ve gazilere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ile konaklama alanlarının açıldığı bildirildi.

Hastalık, gezi gibi durumlarda gittikleri yerlerde konaklama sorunu yaşayan şehit yakınları ve gazilere, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane ile konaklama alanlarının açıldığı bildirildi.

Ülkede bulunan 81 ilin dernek başkanlarının kurduğu Şehit Aileleri Konfederasyonu tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a makamında iletilen konaklama sorunu çözüldü. Şehit yakınları ve gazilerin talebi üzerine konu gündeme alınarak, tüm kamu kurum ile kuruluşlarının konaklama alanları ve misafirhaneleri kendi personellerine uyguladıkları tarife koşulları şehit yakınları ve gazilere açıldı. Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylanan ve İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderilen genelgede, "tüm kamu kurum ve kuruluşların misafirhane ve konaklama yerlerinden şehit eşi, anne, baba ve çocukları, gaziler, harp ve vazife malulleri, eş, anne, baba ve çocuklarının, kurum ve kuruluşların kendi personeline uyguladığı tarife koşularından istifade edebileceği" ifadelerine yer verildi.

En önemli sorunlarından olan konuyla ilgili destekleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile destek veren tüm bakan ve üst rütbeli askerlere teşekkür eden Zonguldak Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, "Hastalık, gezi gibi nedenler başta olmak üzere sık sık çeşitli illere seyahat etmek zorunda kalıyorduk. Gittiğimiz bu yerlerde konaklama sorunu yaşıyorduk. Şehit yakınlarının geneli gariban aileler olması nedeniyle ya ücret sorunu yaşıyorduk ya da boş yer bulamıyorduk. Bizim için son derece önemli bir sorundu. Şimdi tüm kamu, kurum ve kuruluşların misafirhanelerinden cüzi bir ücretle faydalanabileceğiz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title