Haberler

Zonguldak Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Zonguldak'ta Toprağa Verildi

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Zonguldak'ta toprağa verildiHAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Karapınar Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Uzman Çavuş Gökhan Kurak, Zonguldak'ta toprağa verildi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş 28 yaşındaki Gökhan Kurak, Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Karapınar Beldesi'nde gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit Gökhan Kurak'ın cenazesi, sabah Çaycuma Devlet Hastanesi morgundan alınarak konvoy eşliğinde Karapınar'a götürüldü. Burada evin önünde helallik alındı, dua edildi. Şehidin annesi Bahriye, babası Cevat ve kardeşi Uğur Kurak, gözyaşlarına boğuldu. Ardından Cumhuriyet Caddesi'nde tören düzenlendi.

Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Vali Ahmet Çınar, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Özcan Ulupınar, Hüseyin Özbakır, Faruk Çaturoğlu, CHP Milletvekilleri Şerafettin Turpçu, Ünal Demirtaş, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı Komutanı Tuğgeneral Sırrı Yılmaz, Çaycuma Kaymakamı Serkan Keçeli, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, şehidin ailesi, yakınları ve 5 bin kişi katıldı. Bakan Özlü, şehidin annesi ve babasına taziyede bulundu. İl Müftüsü Rüstem Can'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin cenazesi, aile mezarlığında toprağa verildi.

EVLENMENDEN ÖNCE EV ALMAK İSTEMİŞ

Şark görevi 8 ay sonra bitecek olan şehit Gökhan Kurak'ın, bir süre önce evlenmek istediğini ailesine söylediği, öncesinde de ev almak için para biriktirmeye çalıştığı öğrenildi. Kurak'ın, uzman çavuş olmadan önce düğünlerde keman ve saz çaldığı, kardeşinin de şarkı söylediği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Şemdinli Çaycuma PKK Politika Güncel Haberler

title