Haberler

Zonguldak Platformu Lobi İçin Toplanıyor

Zonguldak Platformu Çalışma Grubu Tarafından Çarşamba Günü Yapılacak Büyük Toplantıda Acil Sorunlar ve Çözüm Önerileri Ele Alınacak.

Zonguldak Platformu Çalışma Grubu tarafından Çarşamba günü yapılacak büyük toplantıda acil sorunlar ve çözüm önerileri ele alınacak.

Genel Maden İşçileri Sendika(GMİS) Şemsi Denizer salonunda saat 13.00'te başlayacak toplantıya Belediyeler, Ticaret Sanayi Odaları, Tüm Esnaf Odaları, Dernek ve sivil toplum örgütleri davetli. Zonguldak Platformu Çalışma Grubu alt komisyonu Karaelmas Gazeteciler Derneği'nde (KGD) toplanarak Çarşamba günü yapılması planlanan büyük toplantıyla ilgili görev dağılımı yaptı.

KGD tarafından bir süre önce yapılan davet üzerine yapılan ilk toplantı sonrası Zonguldak'ın sorunlarının çözümü için birlikte hareket edilmesi görüşü benimsenmiş ve bir çalışma gurubu oluşturulmuştu. Çalışma grubu Vali Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, TSO Başkanı Salih Demir, Genel Maden İşçileri Sendikası Başkanı Ramazan Denizer'i ziyaret ederek çalışma hakkında bilgi vermişti. Yapılan toplantıya gurup sözcüsü Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, Karaelmas Gazeteciler Derneği Başkanı Atilla Öksüz, GMİS Basın Halkla İlişkiler Müdürü Turhan Oral, Bartınlılar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Ahmet Ardıç, Devrek Gökçebey Yardımlaşma Derneği Başkanı Murat Ayanoğlu, Zonguldak, Bartın, Karabük illeri Yardımlaşma Derneği adına Mustafa Kırıkoğlu, Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adil Bahadır ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Zonguldak Temsilcisi Osman Sav katıldı. Yaklaşık 1 saat devam eden toplantıda Çarşamba günü gerçekleştirilecek toplantıya ilişkin değerlendirmeler ve öncesinde yapılan çalışma raporu gözden geçirildi.

Çarşamba günü gerçekleştirilecek toplantıyla ilgili bir açıklama yapan Zonguldak Platformu Çalışma Grubu sözcüsü ve Muhtarlar Derneği Başkanı Şerafettin Nas, toplantının herkese açık olduğunu söyledi. Zonguldak adına birlikte hareket edilmesinin olumlu yansımalarının olacağına inandığını belirten Nas, “Karaelmas Gazeteciler Derneği'nin düzenlediği ilk toplantıda oluşturulan çalışma gurubundaki arkadaşlarımız yaklaşık 2 aylık sürede ciddi bir çalışma ortaya koydular. Çalışma gurubu önce önünü görmek istedi. Bu süreçte çeşitli ziyaretlerde bulunarak Zonguldak'ın acil talepleri tespit edildi. Bu sorunlarımız onun sorunu, bunun sorunu değil. Hepimizin ortak sorunları ve çözümleri de ortak olmalı. Zonguldak lobisi için herkesin yapabileceği bir şey var. Bu süreç Zonguldak lobisinin güçlenmesine ve söz sahibi olmasına önemli bir destek sağlayacaktır. Siyaset yapmadan ama siyasilerle birlikte ortak hareket ederek çalışmalıyız. Bu çalışma kimseyi yerme yada övme amaçlı değil, Zonguldak'ın sorunlarına çözüm bulma amaçlıdır. Destek olanlara teşekkür ediyoruz. Bu amaçla Çarşamba günü Genel Maden işçileri Sendika Şemsi Denizer salonunda bir araya gelerek yüzleşmek istiyoruz. Birlik konuşup birlikte çalışmalıyız. Herkesin iyi niyetini ve samimiyetini görmek istiyoruz. Eğer kimse bu iyi niyetli çalışmayı sağa sola çekmez ise başarılı oluruz” dedi.

(ET-ET-Y) 05.05.2008 16:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title