Haberler

Zonguldak Plajında, Kumsaldaki Kirlilik Arı Sokmalarına Neden Oluyor

ZONGULDAK'ın mavi bayraklı tek plajı Kapuz'da artan arı sokma şikayetleri üzerine açıklamada bulunan idari sorumlu Mustafa Kaya, sahile gelenlerin tuvaletleri kullanmamasından şikayet etti.

ZONGULDAK'ın mavi bayraklı tek plajı Kapuz'da artan arı sokma şikayetleri üzerine açıklamada bulunan idari sorumlu Mustafa Kaya, sahile gelenlerin tuvaletleri kullanmamasından şikayet etti. Kaya, "Her gün 2-3 bin kişi plajımızda var ama maalesef tuvaletlerimiz bomboş. Arı sokmaları vakaları geliyor. Arı dağda, kırda, çimende olur. Maalesef arı kumsala kadar geldi" dedi.

Hergün binlerce insanın denize girerek serinlediği, kendin en göze plajlardan Kapuz'da halk son zamanlarda yaşanan arı sokmalarından yetkililere şikayette bulunmaya başladı. Zonguldak Belediyesi'nin işlettiği 230 metre uzunluğundaki plajın idari sorumlusu Mustafa Kaya, sahile gelen halkın bıraktığı çöpler ve tuvalet ihtiyaçlarını tuvalette gidermemeleri nedeniyle arı ve sineklerin kumsalda insanları rahatsız ettiğini söyledi. Temizlik görevlilerinin sahili temizlediğini ancak insanların plajı temiz bırakmaları gerektiğini ifade eden Kaya, şöyle konuştu:

"Denize kesinlikle herhangi bir kanalizasyon sızma olayı yok. İnsanımızdan şunu istiyoruz. Tuvaletlerimiz mevcut. Arıtma tesisimizde çalışıyor. Ama lütfen tuvalet ihtiyaçlarınızı tuvalette kullanın. Denizimizi biz kirletmediğimiz süre içerisinde denizimiz çok temiz. Buna özen göstermemiz lazım. Her gün 2-3 bin kişi plajımızda var ama maalesef tuvaletlerimiz bomboş. Arı sokmaları vakaları geliyor. Arı dağda, kırda, çimende olur. Maalesef arı kumsala kadar geldi. Neden? Kumsalda karpuz yenilirse bu karpuzlar düzgün şekilde çöplere atılmazsa bu hayvan gelecek. Kovmak istediğin zaman da sizi ister istemez sokacak."

ÇOCUĞUNUN TUVALETİNİ KUMSALA YAPTIRAN VAR

Kaya, halkın plajdaki tuvaleti kullanmak yerine kumsalı tercih ettiğini söyleyerek, "Kadın çocuğunun tuvaletini kumsala yaptırıyor. Ben bunu görüyorum. Böyle olaylarla da karşılaşıyoruz. Onun için duyarlı olmamız lazım. Bilinçli olmamız lazım" dedi. - Zonguldak

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title