Haberler

Zonguldak Önder Aksakal Dsp, Halk ile İttifak Halinde Seçimlere Katılıyor

Önder Aksakal DSP, halk ile ittifak halinde seçimlere katılıyorDSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye'de AK Parti iktidarının sürekli kılınması ya da ayakta kalması üzerine kurgulanmış bir muhalefet yapısı olduğunu söyledi.

Önder Aksakal DSP, halk ile ittifak halinde seçimlere katılıyor

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Türkiye'de AK Parti iktidarının sürekli kılınması ya da ayakta kalması üzerine kurgulanmış bir muhalefet yapısı olduğunu söyledi. Aksakal, ittifak tartışmalarıyla ilgili de, DSP kimseyle ittifak ve işbirliği içerisinde değildir. Halk ile ittifak halinde seçimlere katılıyor dedi.

DSP Zonguldak Belediye Başkan Adayı Nurhan Başoğlu'na destek için Zonguldak'ta bulunan Genel Başkanı Önder Aksakal, partililerle birlikte esnafı ziyaret etti. Aksakal, kent merkezini dolaşırken CHP seçim bürosuna da girdi. CHP'lilerle tokalaşan Aksakal, seçimlerde başarılar diledi.

Aksakal, ardından parti binasında açıklamalarda bulundu. Türkiye'de 433 adayla seçimlere girdiklerini ifade eden Aksakal, 31 Mart seçimlerinin Türkiye ve geleceğinin belirlenmesi için çok önemli olduğunu söyledi. Gazetecilerin, Ak Partililerin, HDP'nin de Millet İttifakı'nın içinde olduğu yönündeki açıklamaları konusundaki görüşlerini sorduğu Aksakal, şunları söyledi

Kimin, kiminle ittifak yaptığı konusu Türkiye'de tam bir muamma. Bunu biz şöyle adlandırıyoruz. Türkiye'de parlamentodaki siyaset tek merkezden yönetiliyor, AK Parti iktidarının sürekli kılınması ya da ayakta kalması üzerine kurgulanmış bir muhalefet yapısı var. Hangi partinin, hangi partiyle ittifak yaptığı konusu her iki kesimde de farklı görünüyor. DSP bu çerçevede kimseyle ittifak ve iş birliği içerisinde değildir. Halk ile ittifak halinde seçimlere katılıyor. dedi.

'DSP TÜRKİYE'NİN BİRİNCİ PARTİSİ OLACAK'

Türkiye'de samimiyetsiz bir siyasetin devam ettiğini ifade eden Aksakal, DSP'nin 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin gerçek ana muhalefet partisi olacağını söyledi. 31 Mart'ta seçmenin DSP'ye çok ciddi destek vereceğine inandıklarını belirten Aksakal, Düne kadar Atatürk'e küfür edenler, düne kadar caminin kapısından geçmeyenler, bugün en büyük dindar adam görüntüsü vermeye çalışıyorlar. Ne için Sadece toplumun oyunu alabilmek için. Biz siyaseti samimiyet düzeyinde yapmaya çalışıyoruz. Mevlana, 'Ya olduğun gibi görün, ya göründüğün gibi ol' demiş. DSP'nin devleti yönetme isteği bugün maalesef ana muhalefet pozisyonunda olan partide yok. CHP 27 yıl geçmesine rağmen bir hükümete ortak bile olamamıştır. DSP ise 3 defa devleti yönetti. CHP tabanını sadece Atatürk'ün kurduğu parti anlayışıyla oraya oy vermeye çalıştırdığını düşünürsek, artık 31 Mart sandıklarında tabanın bu düşüncede olmadığını göreceğiz. DSP'ye çok ciddi bir destek olacak. 1 Nisan'dan itibaren Türkiye'nin gerçek ana muhalefet partisi DSP olacak. 2023 seçimlerine giden yolda da inşallah DSP, Türkiye'nin yeniden birinci partisi olacaktır dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Türkiye Aksakal Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title