Haberler

Zonguldak - Müsteşar Yardımcısı Topaloğlu Bakan Dinçer´İ Sav

Bakan'ın, "güzel Öldüler" Sözünü Acıları Azaltmak Amacıyla, ya da Teselli Amacıyla Ölenlerin Yakınlarına Söylediğini Belirtti.

Bakan'ın, "Güzel öldüler" sözünü acıları azaltmak amacıyla, ya da teselli amacıyla ölenlerin yakınlarına söylediğini belirtti.

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sıddık Topaloğlu, Bakan Ömer Dinçer'in, ölen maden işçileri için "Güzel öldüler" sözünü acıları azaltmak amacıyla, ya da teselli amacıyla ölenlerin yakınlarına söylediğini belirtti.

Maden Mühendisleri Zonguldak Şubesi'nin, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde bu yıl 17'incisini düzenlediği "Kömür Kongresi"ne, Müsteşar Yardımcısı Sıddık Topaloğlu ile birlikte Zonguldak Vali Yardımcısı Engin Durmaz, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, CHP Zonguldak Milletvekilleri Ali Koçal ve Ali İhsan Köktürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Burhan İnan, Türkiye Maden Mühendisleri Odası Genel Başkanı Mehmet Torun, Dünya Madenciler Kongresi Türk Milli Komitesi Başkanı Rıfat Kont, öğretim görevlileri, bazı kamu yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

2 gün sürecek kongrenin açılış bölümünde 16 kişiye söz verilmesi, kongreye katılanların uyuklamasına neden oldu. Katılımcıların bazıları, konuşmalar uzayınca uykuya daldı. Müsteşar Yardımcısı Sıddık Topaloğlu, konuşmasında iş sağlığı ve iş güvenliği, iş kazaları ile meslek hastalıkları konusunda her gün sabah 08.00'dan akşam saat 22.00'ye kadar mesai harcadıklarını söyledi. Ancak, iş sağlığı ve güvenliği kültürünün sadece devletin, bakanlığın yapacağı faaliyetlerle sonuçlanabilecek bir durum olmadığını belirten Topaloğlu, şöyle konuştu:

"Yani iş kazalarını ve meslek hastalıklarını, sadece biz yapacağımız çalışmalarla gideremeyiz. Çünkü bu bir kültürdür. Bu işin üç tarafı vardır. Bu işin bir tarafı devlettir, öbür tarafı işverendir, bir diğer tarafı işçidir. Bir iş kazası iki sebepten olur. Uygun olmayan bir durum, uygun olmayan bir davranışla karşılaşırsa iş kazası olur. Madende bir metan gazı varsa ve bu tespit edilemiyorsa bu uygun olmayan bir durumdur ve orada bir kıvılcımın, herhangi bir ateşleyicinin olması da, yapılması da uygun olmayan bir davranıştır. Kazalar öncelikle bundan olur. Biz bunları gidermeye çalışmalıyız. Ama bu sadece bizim, devletin yapacağı şeylerle olmaz. İşte kongrelerin amacı da budur. Bu kongreden beklediğimiz amaç; iş sağlığı güvenliğinde, iş kazalarında, meslek hastalığında bilimsel bir şeyler ortaya çıkarmaktır."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in, grizu faciasının meydana geldiği 17 Mayıs'tan itibaren yaklaşık 10 gün Zonguldak'ta kaldığını hatırlatan Topaloğlu, "Bütün kurtarma çalışmalarının başında yer aldı, definlere kadar buradaydı. Sayın Bakanımızın bütün bu yaptıklarını görmezlikten gelip, acıları azaltmak amacıyla, ya da teselli amacıyla, ölenlerin yakınlarına söylediği sözler, içinden cımbızla alınarak sadece onların söylenmesi, sadece sayın bakanı değil, Çalışma Bakanlığı'nda bu konuda hizmet veren, çalışan, gayret gösteren bütün arkadaşlarımızı da üzmüştür. Bunu da hatırlatmadan geçseydim en azından kendi kendime dürüst davranmamış olacaktım" dedi.

Kongrede konuşan TTK Genel Müdürü Burhan İnan ise, patlamanın ardından bugüne kadar yapılan kurtarma çalışmalarını detaylarıyla anlattı. İnan, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, yer altında bulunan 41 yaşındaki Dursun Kartal ile 31 yaşındaki Engin Düzcük'e hala ulaşılamadığını söyledi. Göçük açma çalışmalarının devam ettiğini belirten İnan, patlamanın meydana geldiği Karadon Yeni Servis Kuyusu'ndaki onarım çalışmalarıyla ilgili Çinli firma yöneticilerinin önümüzdeki hafta Zonguldak'a gelerek projelerini sunacağını açıkladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title