Haberler

Zonguldak: Makine Mühendislerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi

Zonguldak Makine Mühendisleri Odası Tarafından Makine Mühendislerine İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Verildi.

Zonguldak Makine Mühendisleri Odası tarafından makine mühendislerine iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.

Eğitim seminerinde iş sağlığı ve güvenliği konusu işletmelerde, verimliliği artırmak, üretimin güvenliğini sağlamak insan ve çevre sağlığına zarar verecek koşulları ortadan kaldırmak, işyerlerindeki olumsuz koşullarda, iş kazalarında ve meslek hastalıklarından çalışanları korumak için yapılan çalışmaları kapsayan bilgiler verildi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şube Sekreteri Birhan Şahin, "Bilim, teknoloji ve sanayileşme, toplumsal değişimlerin nedenleri oluşturmaktadır. Bilim teknolojiyi, teknoloji sanayileşmeyi ve artı değeri yüksek ürünü getirerek toplumların refah düzeyini yükseltmektedir. Ancak teknoloji çevreyi ve çevreyle birlikte çalışanların sağlık ve güvenliklerini de tehdit etmektedir. AB sürecine bağlı olarak 4 bin 857 sayılı iş yasasıyla birlikte ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı da değişmiş, bu yasayla birlikte 40'a yakın yönetmelik tebliğ yayınlanmış bunların bir kısmı yürürlüğe girmiştir. Ancak diğer alanlarda olduğu gibi alt yapısı hazırlanmadığı için uygulamada belirsizlikler yaşanmaktadır. Yapılan araştırmalar iş kazalarının yüzde 50'sinin kolaylıkla, yüzde 48'inin sistemli bir çalışmayla önlenebileceğini gösterebilmektedir. Bu da bizlere iş kazalarını yüzde 98'nin önlenebileceği gerçeğini ortaya koymaktadır. İnsan hayatının giderek ucuzlaştığı ülkemizde bu konu çok ciddi önem arz etmektedir. AB direktifleri esas alınarak hazırlanan yeni iş sağlığı ve güvenliği mevzuatının ilkeleri, çalışma ortamındaki fiziksel ve kimyasal etmenler, iş kazaları, tanımı, nedenleri, oluşumu, istatistikler, örnek olaylar, değerlendirilmesi, iş sağlığı ve güvenliğini eğitimin esasları, iş güvenliği uzmanlığı uygulamaları, konularını kapsayan bilgilendirme sürecinin ardından bir panelle sizin sorunları yanıtlamaya çalışacak ve bir günlük eğitim programımız sona erecektir" dedi.

Toplantıya Fizik Mühendisi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İşletme Müfettişi Mahmut Çandır, Makine Mühendisi A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Gürbüz Yılmaz, Makine Mühendisi Necati İlhan, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Yıldırım Çeker, GMİS Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer ve çok sayıda makine mühendisi katıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title