Haberler

Zonguldak: Kimliğini Kaybetti, Hayatı Karardı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde, kaybettiği kimlik kartı nedeniyle karşılıksız çekten 6 kez hapse girip 94 gün hapis yatan, evini ve işini kaybeden şahıs, bugün yine ailesi tarafından gözyaşları içinde cezaevine gönderildi.

Edinilen bilgiye göre, Ereğli'de bir sitede kalorifercilik yapan İlhami Ak, 2001 yılında nüfus cüzdanını kaybetti. Kimliğin evde olacağını düşünerek bir süre gazetelere ilan vermeyip, müracaatta bulunmayan Ak, 2001 yılının 9. ayında Ereğli Nüfus Müdürlüğü'nden yeni bir nüfus cüzdanı çıkardı. Ereğli'deki işine devam eden ve 29 yıllık eşi Ayşe ile mutlu bir hayat sürdüren Ak, aynı yıl çocukları olmadığı için Melike adında bir kız çocuğunu evlatlık aldı. Ak ailesinin hayatı 2003 yılında kendilerinden çek karşılığı alacağı olduğunu söyleyen bir işadamının çıkmasıyla karardı. Bir sac tüccarına kendi ismiyle çek yazıldığını gören Ak ailesinin durumunu gören işadamı, dolandırıldığını düşünerek icradan vazgeçti.

İlhami Ak, ilgisiz kaldığı bu olay sonrasında kimlik kartının ne kadar değerli olduğunu 2004 yılının Mayıs ayında gelen tutuklama kararıyla anladı. Bir bankaya karşılıksız çek vermek suçundan 48 gün kesinleşmiş hapis cezasını Ereğli'de çeken İlhami Ak, o günden sonra evini, işini, huzurunu ve mutluluğunu kaybetti. Cezaevine girince, başına gelenleri araştırmaya başlayan Ak, "Benim nüfus cüzdanımı bulan kişi, kaybettiğim kimlik kartımın yenisini 2001 yılının 9. ayında Ereğli'de tekrar çıkarmama rağmen benim üzerime İstanbul Ümraniye Nüfus Müdürlüğü'nden 2002 yılında bilgiler aynı fotoğraf farklı bir kimlik çıkartmış. Yeni fotoğrafla çıkarttığı kimlikten önce de İstanbul Ümraniye İstiklal Mahallesi Alemdağ Cadddesi No:202/97 adresinde işyeri açarak buranın vergi dairesine kayıt olup bir çok bankadan çek koçanı almış. Aynı semtte bir adresi de ikametgah olarak göstermiş. 2004 yılının Mayıs ayından bu yana 6 kez hapse girdim. 94 gün hapis yattım. Suçum hep karşılıksız çek. Bir kimlik kartımı kaybetmekten, yenisini çıkartmama rağmen Ereğli'deki evimi sattım, işimi kaybettim, huzurum bozuldu, bankalardan kredi çektim, mahvoldum" ifadelerini kullandı.

İlhami Ak'ın 29 yıllık eşi Ayşe Ak da, "3 yıldır her şeyimizi kaybettik. Bizi dolandıran insan, insanlık namına çıkıp huzurumuzu geri versin" dedi. Ak'ın, eşi kaybolduğu için bakımını üstlendiği evli kardeşi Şerife Üstün de, gözyaşlarına boğularak ağabeyinin hayatında 2 kez İstanbul'a gitmediğini söyledi.

Savcılığa itiraz edip, imza sirküleri alınan ve daha sonra çeklerdeki imzanın kendisine ait olmadığı anlaşıldığında salıverilen İlhami Ak, bir bankadan gelen karşılıksız çek nedeniyle kesinleşmiş 28 günlük hapis kararı için, ailesi tarafından bugün yine gözyaşları içinde cezaevine gönderildi. Ak, önceki tutuklamalarda olduğu gibi, itirazın sonucu kaç günde gelirse o sürede cezaevinde yatıp salıverilecek.

Ailesi perişan olan İlhami Ak, daha kaç bankadan ceza geleceğini ve kaç kez hapis yatacağını bilmediğini belirterek, "Bir süre kimlik kartımı kaybetmek hayatımı mahvetti. Yeni kimliğimi çıkarmama rağmen cezasını çekmeye devam ediyorum" diye konuştu.

İlhami Ak, ailesi ile vedalaştıktan sonra cezasını çekmek üzere Ereğli Kapalı Cezaevi'ne girdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title