Haberler

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Öğrencilerinin Kep Töreni

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesinde Meslek Yüksek Okulu Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi.

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde meslek yüksek okulu mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Çaycuma Meslek Yüksek Okulu (MYO), Devrek MYO ve Gökçebey Mehmet-Mithat Çanakçı MYO 2007-2008 mezunları için Çaycuma Şehir Stadyumu'nda mezuniyet töreni düzenlendi. Törene, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız, Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar, Gökçebey Belediye Başkanı Zeki Kılıçarslan, Çaycuma Esnaflar Odası Başkanı ve Öğrenci Derneği Başkanı Hayri Kandemir, işadamı Mehmet ve Mithat Çanakçı ile veliler katıldı. Törende konuşan Rektör Açıkgöz, devrimlerden ödün vermeyeceklerini, Cumhuriyet ilkelerine el uzattırmayacaklarını söyleyerek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün öncülüğünde 1923'te TBMM kurularak egemenlik kayıtsız şartsız milletin olmuştur. Biz Atatürk'ten aldığımız ilhamla çağdaşlık ve bilim yoluyla bu öğrencilerimizi yetiştirdik ve mezun ediyoruz. Laik eğitim sistemiyle Cumhuriyet devrimlerine inanan, çağdaş, bilim ve sanatı seven Atatürkçü bir nesil yetiştiriyoruz. Devrimlerden ödün vermeyiz. Cumhuriyet ilkelerine el uzattırmayız. Bu ülkede Atatürk'ün çocukları varken yeni sınırlar çizdirmeyiz" diye konuştu.

Çaycuma Kaymakamı İsmail Kaygısız da yaptığı konuşmada, "Bugün 2 yıllık öğrenim sonunda öğrencilerimiz diplomalarını alıyorlar. Onlar ve velileri kadar bizler de heyecanlıyız" dedi.

Konuşmaların ardından okul birincisi, ikincisi ve üçüncülerine protokol diplomaları verildi. Tören sonunda öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde kep fırlattı.

(OA-ET-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title