Haberler

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi´Nde Mezuniyet Coşkusu

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nden (zkü) Mezun Olan 4 Bin 425 Öğrenci, Şehir Stadında Düzenlenen Törende Diplomalarını Alarak Hep Birlikte Kep Fırlattı. Törende, Aynı Bölümden Mezun Olan 26 Yaşındaki Fatih ile Kardeşi 24 Yaşındaki Mukaddes Özdemir de Mezuniyet Sevinci Yaşadı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nden (ZKÜ) mezun olan 4 bin 425 öğrenci, şehir stadında düzenlenen törende diplomalarını alarak hep birlikte kep fırlattı. Törende, aynı bölümden mezun olan 26 yaşındaki Fatih ile kardeşi 24 yaşındaki Mukaddes Özdemir de mezuniyet sevinci yaşadı.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı'ndaki mezuniyet törenine Zonguldak Vali Yardımcısı Mehmet Öksüz, Zonguldak Belediye Başkanı CHP'li İsmail Eşref, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, öğretim görevlileri, öğrenciler ve velileri katıldı. Öğrenciler, geçit töreninde, "Yüz karası değil kömür karası. Böyle kazanılır ekmek parası. Maden şehitlerimizi saygıyla anıyoruz" yazılı pankart taşıdı. Devrek Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenim görürken geçen ay liseli bir grup öğrenci ile aralarında çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülen ünirversite öğrencisi Mahmut Aslan'ın arkadaşları ise, "Seni unutmayacağız" yazılı pankartla yürüdü. Maden Mühendisliği Bölümü öğrencileri başlarına baret takarak, bazı öğrenciler de ay yıldızlı balonlarla yürüdü.

Tribünlerdeki ailelerin büyük coşku yaşadığı geçit töreninin ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Konuşmaların ardından üniversite 1'incisi Hanife İşal, 2'inci Ekrem Savaş ve 3'üncü Tuğçe Kaya'ya diplomalarıyla birlikte ödülleri verildi. Daha sonra bütün öğrencilere diplomaları verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, 10. Yıl Marşı eşliğinde hep birlikte keplerini havaya atarak mezun olmanın sevincini yaşadı.

İktisadi ve İdari Bölümler Fakültesi'nden mezun olan 26 yaşındaki Fatih Özdemir ile kardeşi 24 yaşındaki Mukaddes Özdemir de 5 yıl birlikte aynı sınıfta öğrenim gördükten sonra birlikte diploma alarak mezun olmanın sevincini yaşadı. Fatih Özdemir, kardeşiyle birlikte aynı tercihi yaptıklarını belirterek, "Kardeşimle aynı puanları aldık. Aynı kentte ve üniversitede okumak istedik. Şimdi mezun oluyoruz. Bundan sonra amacımız biran önce iş bulup hayata atılmak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi?
title