Haberler

Zonguldak: Kamu Çalışanları, Kamu Hizmetlerine Yeterli Bütçe Ayrılmasını İstedi

Kamu çalışanları, TBMM'de görüşülen 2007 bütçesinde kamu hizmetlerine yeterli kaynak aktarılmasını istedi.

Enerji, Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Zonguldak Şube Başkanı ve Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Dönem Sözcüsü Tahsin Kumkumoğlu, TBMM'de görüşülen 2007 bütçesinin halkı daha da yoksullaştıracağı için geri çekilmesi istediklerini belirtti. Sendika binasında basın açıklaması yapan Kumkumoğlu, "Yıllarca kamu hizmetlerine yeterli kaynak ayrılmamış, bu hizmetler piyasa kurallarına bağlanarak büyük ölçüde ticarileştirilmiştir. Kamu emekçilerini yoksulluğa, halkı kamu hizmetlerinden yoksunluğa terk eden bu bütçe derhal geri çekilmelidir. Taleplerimiz karşılanmadığı takdirde, KESK insanca yaşamak için 14 Aralık'ta hizmet üretmeyecektir. 14 Aralık'ta alanlarda olacağız" dedi.

Kumkumoğlu, yaklaşık 2 hafta önce başlatılan 2007 bütçesi için yapılan referandum sonuçlarını da açıkladı. Kumkumoğlu, referandum sonuçlarına göre, 6 bin 778 kişinin oy kullandığını, 6 bin 352 kişinin "hayır", 426 kişinin de "evet" dediğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title