Haberler

Zonguldak: Hatalı Anestezi Sonucu Öldüğü İddia Edilen Çocuğun Babasından Suç Duyurusu

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde Göz Ameliyatı Öncesi Anestezi Uygulandığı Sırada Fenalaşan ve Ankara'ya Götürülürken Yolda Ölen 3,5 Yaşındaki Alperen Büber'in Babası Kemal Büber, Sorumlular Hakkında Savcılığa Suç Duyurusunda Bulundu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde göz ameliyatı öncesi anestezi uygulandığı sırada fenalaşan ve Ankara'ya götürülürken yolda ölen 3,5 yaşındaki Alperen Büber'in babası Kemal Büber, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde göz kayması şikayetiyle ameliyata alınmadan önce uygulanan anestezi sırasında narkoz yerine azot verildiği ileri sürülen Alperen Büber'in babası Kemal Büber, hazırladığı şikayet dilekçesini savcılığa sunduktan sonra adliyede ifade verdi.

Dilekçesinde hastanede anestezi sırasında çocuğunun yaşamını yitirmesine yol açan kişilerin belirlenmesi ve haklarında gerekli hukuki işlemin başlatılmasını talep eden Kemal Büber, avukatla görüşerek ceza ve tazminat davası açacağını söyledi.

Baba Kemal Büber, oğlunun basit göz ameliyatına girecekken yaşamını yitirmesinin şokunu yaşadıklarını, acılarının çok büyük olduğunu belirterek, "Anestezi odasında fenalaşan oğlum, 3 saat yoğun bakımda tutulduktan sonra Ankara'ya sevk edildi. Geciktirilmeden gönderilseydi, belki yaşıyor olacaktı. Hastanenin her konuda ihmali olduğunu düşünüyoruz. Evladımın ölümünden sorumlu olanların cezasını çekeceğine inanıyorum. Sorumluların belirlenmesi için gerekli şikayeti yaptım. Otopsinin gerçekleştirildiği Adli Tıp Kurumun'un raporlarıyla her şey aydınlanacaktır" dedi.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen de olayın ardından Sağlık Bakanlığı ile irtibata geçerek talep ettikleri müfettişlerin acilen görevlendirildiğini, konunun aydınlığa çıkarılacağını söyledi.

Anestezide kullanılan makinenin, olayın gerçekleştiği gün sökülerek tamire götürüldüğünü ve ardından da yeniden monte edildiğini öğrendiklerini kaydeden Erkmen, "İlk hastada böyle bir problemle karşılaşıldı. Ancak olayın aslı, müfettişlerin soruşturması sonrasında ortaya çıkacaktır. Hepimiz çok üzüntülüyüz. Hizmette kusur aramak gibi olay yanlış olur. Herkesin sabırlı davranmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title