Haberler

Zonguldak: Gmis'de Seçim Öncesi Polemik

Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (Gmis) Seçimleri Öncesi Gmis Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer'in Açıklamaları Ortamı Gerdi. Ramazan Denizer Açıklamalarında Mevcut Başkan Çetin Altun'u, Şemsi Denizer'in Ölüsünü Satmakla Suçladı. Başkan Çetin Altun İse Hakkını Mahkemede Arayacağını Söyledi.

Zonguldak'ta Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) seçimleri öncesi GMİS Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer'in açıklamaları ortamı gerdi. Ramazan Denizer açıklamalarında mevcut başkan Çetin Altun'u, Şemsi Denizer'in ölüsünü satmakla suçladı. Başkan Çetin Altun ise hakkını mahkemede arayacağını söyledi.

GMİS Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun, yerel basında kendisi hakkında ortaya atılan iddiaların ispatlanmaya muhtaç olduğunu belirterek, iddia sahiplerini ispata davet etti. Kendisine yöneltilen suçlamaların çok ağır olduğunu belirten Altun, suçlamada bulunanları mahkemeye vereceğini söyledi. Altun, "Hakkımdaki iddiaları, suçlamaları ve son derece ağır sözleri, mahalli basından okudum. İddia sahibi, benzer sözleri daha önce bana aktardığında ispata davet etmiş, bunların başka amaçlarla kendisine söylendiğini belirtip, yanlış yaptığını söylemiştim. Ancak bu kez aynı iddiayı kamuoyu önünde de tekrarladı. GMİS'in rahmetli Genel Başkanı Şemsi Denizer, benim dayımın oğlu, en yakın akrabam. Benim canım ve bir parçam. Sevdiğim, saydığım ve uzun yıllar birlikte çalıştığım bir ağabeyimdir. Bu sözler beni çok üzmüştür. Mahkemede ispatlanmasını isteyeceğim" dedi.

GMİS Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer, Mart ayında başlayacak olan sendika seçimleri öncesi görev yaptığı sendika ile ipleri kopardı. Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Lokalinde verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yapan GMİS Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer, yeni oluşumla yola çıktıklarını kaydederek, "Biz bu sendikanın içinde bulunduğu kötü durumdan kurtulması için yola çıktık. Sağda solda Çetin Altun ve ekibinin yaydığı dedikoduda 'Biz bir akrabaymışız. İleride birleşecekmişiz' gibi laflar söyleniyor. Kesinlikle Çetin Altun ile beraber olmayacağım. Benim sendika ile problemim yok. Benim olayım Çetin Altun'la. Çünkü Türk-İş yöneticisi ve GMİS Başkanıyken öldürülen ağabeyim Şemsi Denizer'in ölüsünü satanlarla birlikte olmayacağım" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title