Haberler

Zonguldak: Fransa'da Sözde "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısı"nın Kabul Edilmesine Tepkiler

Zonguldak Barosu Başkanı Erol Mekik, Fransa'da Alınan "Ermeni Soykırımını İnkar Yasası Tasarısının" Kabul Edilmesinin İfade Özgürlüğüne Aykırı Olduğunu Belirtti.

Zonguldak Barosu Başkanı Erol Mekik, Fransa'da alınan "Ermeni soykırımını inkar yasası tasarısının" kabul edilmesinin ifade özgürlüğüne aykırı olduğunu belirtti.

Zonguldak Barosu'nun 58. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. İki gün sürecek genel kurulun ilk gününde konuşmalar yapıldı. Mevcut Baro Başkanı Erol Mekik, yaptığı konuşmada, Fransa parlamentosunda alınan karara tepki gösterek, "Fransa parlamentosunda kabul edilen yasa ile Ermeni soykırımının reddedilmesinin suç olarak değerlendirilip ceza öngörülmesinin düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı bir insan hakkı ihlali olduğu açıktır. Evrensel hukuk kuralları gereğince dünyanın her yerinde düşünce ve düşünceyi ifade etmek suç olmaktan çıkmalıdır" dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca ise, "Geçmişte ifade özgürlüğü için bizi itham edenlerin bugün kendilerinin neler yaptığını görüyoruz. Bu iki yüzlülüktür ve asıl maksatlarını göstermişlerdir. İçimizdeki hainler de onlara çanak tutmaktadır" diye konuştu.

Olağan genel kurulda, seçimler yarın yapılacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title