Haberler

Zonguldak Feyzioğlu'ndan Yargı Reformu Açıklaması

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaları devam eden Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi konusunda açıklamalarda bulunarak, "Genellikle konuşur konuşur dağılırız. Bir sonuç da almayız ama bu sefer öyle değil.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaları devam eden Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi konusunda açıklamalarda bulunarak, "Genellikle konuşur konuşur dağılırız. Bir sonuç da almayız ama bu sefer öyle değil. Bir sonuca doğru kararlı adımlar hep birlikte ilerlediğimizi görüyorum." dedi.

Genişletilmiş 16'ncı Karadeniz Baro Başkanları toplantısı, Zonguldak'ta yapıldı. Toplantıya, Metin Feyzioğlu ile 15 baro başkanı katıldı. Toplantının basına açık bölümünde konuşan bulunan Feyzioğlu, Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışmaları devam eden Yeni Yargı Reformu Stratejisi Belgesi konusunda açıklamalarda bulundu. Yargı Reformu noktasında bir sonuca doğru emin adımlarla ilerlediklerini belirten Feyzioğlu, "Geçtiğimiz günlerde bildiğiniz gibi yargıya yönelik önemli gelişmeler yaşadık ve yaşamaya da devam ediyoruz. Yargının zirvesi, Adalet Bakanlığı'nın ev sahipliğinde toplandı. Sayın anayasa mahkemesi başkanımız, Yargıtay başkanımız, Danıştay başkanımız, biz, adalet bakanımız ve YÖK Başkanımız bir araya geldik. Hep birlikte bu büyük zirvede yargı reformunu konuştuk. Genellikle konuşur konuşur dağılırız. Bir sonuç da almayız ama bu sefer öyle değil. Bir sonuca doğru kararlı adımlar hep birlikte ilerlediğimizi görüyorum. Bu vesileyle de sizin aracılığınızla bu konuda lokomotif görevi yapan Sayın Adalet Bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Kendisi avukatlıktan gelme bir bakan, fiilen yıllarca avukatlıktan gelmiş, yıllarca ekmeğini avukatlıktan kazanmış birisi olarak avukatlık mesleğinin sorunlarını yaşayarak bilen birisi. Bunları da en uygun şekilde ortak aklı kullanarak çözmeye kararlı." dedi.

Türkiye Barolar Birliği olarak TBMM'deki tüm hukukçu milletvekillerini bir araya getirdiklerini söyleyen Feyzioğlu, amaçlarının dost ortamında konuşulan sorunların milletin üstün menfaati gözetilerek çözmek olduğunu söyledi. Avukatı dışlayan hiçbir çözümün gerçekçi olmadığını ifade eden Feyzioğlu, şöyle dedi:

"Ben çözümlerin olacağına inanıyorum. Avukatları dışlayan hiçbir çözüm gerçekçi değildir. Çünkü avukatı dışlayan her çözüm, devletin hizmetle yükümlü olduğu vatandaşı dışlayan bir çözümdür. Bunu unutmayalım, bir vatandaşın temsilcisiyiz, bizim dışlandığımız yerde vatandaş dışlanmıştır. Şu anda iyi bir süreci el birliği ile yürütüyoruz. Bakanlığımızla, Yargıtay'ımız ve Anayasa Mahkememiz ile güzel bir ilişki içindeyiz. Güzel sonuçlar alacağımıza inanıyorum."

Toplantı, diğer konuşmaların ardından basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zonguldak Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title