Haberler

Zonguldak: Ereğli'ye Yaptırılacak 2 Okul İçin Protokol İmzalandı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne 2 okul yapımı için Vali Yavuz Erkmen ile hayırseverler arasında protokol imzalandı.

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne 2 okul yapımı için Vali Yavuz Erkmen ile hayırseverler arasında protokol imzalandı.

Balcı Şirketler Grubu ve Değişim Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Balcı, ilçenin en çok okul ihtiyacı duyduğu merkezlerden biri olan Çayırlı Köyü'ne, 12 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak. Ereğli'nin Eğitim Dedesi olarak bilinen, bir çok okul ve huzurevi yaptıran Hacı İbrahim İzmirlioğlu da, Gülüç Beldesi'ne Bilişim Lisesi yaptırmak için 300 bin YTL bağışta bulundu. Ereğli Kaymakamlık toplantı salonunda gerçekleştirilen törenle, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve hayırseverler arasında protokol imzalandı. Törene ayrıca Kaymakam Osman Ekşi, İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ve AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Demiray katıldı.

Vali Yavuz Erkmen, bir çok okul ve huzurevi yaptırarak devlete bağışlayan İbrahim İzmirlioğlu'na uzun ömürler dileyerek, "Karadeniz Ereğli ve Zonguldak'a, sosyal ve kültürel olarak katkıda bulunan İbrahim İzmirlioğlu, Gülüç Beldesi'nde Bilişim Lisesi için 300 bin YTL'lik bağışta bulundu. Okulun yapımına Gülüç Belediyesi de çevre düzenlemesi yaparak katkı sağlayacak. Önümüzdeki süreçte kısa bir zamanda ihalesini yapıp yapımına başlayacağız. Bizi yurtdışında yaptığımız girişimlerde de destekleyen başarılı işadamımız Yüksel Balcı'ya da okul yaptırdığı için teşekkür edip, sağlıklar diliyorum. Gücü yeten okul yaptırsın, gücü yeten sınıf, gücü yeten okula bir parça eşya alsın. Her şeyi devletten beklemek yerine el ele verip sorunları en aza indirebiliriz" diye konuştu.

Daha sonra konuşan işadamı Yüksel Balcı ise, eğitimin önemine değinerek, "Gelişmişlik ve çağdaşlığın şekli eğitimden geçer. Eğitilmiş toplumlar, kendi kaderlerini kendileri belirler. Eğitim sistemindeki sorumluluğu devlet, özel sektör, sivil toplum örgütleri ve hayırsever vatandaşlarla el ele vererek yüklenebilir ve eğitimdeki sorunu çözeriz diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Hayırsever Hacı İbrahim İzmirlioğlu da, "Allah sağlık verdiği müddetçe eğitime katkılarımı sürdüreceğim" dedi.

Tören sonunda Vali Yavuz Erkmen, Devlet Bakanlığı tarafından huzurevine katkılarından dolayı gönderilen plaketi İbrahim İzmirlioğlu'na takdim etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title