Haberler

Zonguldak Ereğli Tso'da Dinleme Skandalı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesindeki Ticaret ve Sanayi Odasının (TSO) Başkanı Ahmet Likoğlu'nun makam odasındaki tavan lambasında ses ve görüntü, elektrik buat kutusunda da ses aktarıcı olduğu iddia edilen cihaz bulundu.

İşte fotoğrafları

Alınan bilgiye göre, Likoğlu'nun odasında temizlik yapan hizmetli Yılmaz Işık, bir süre önce yönetim kurulu toplantı masasının çevresinde kesik kablolar ve tavandan dökülmüş tozlar görmesi üzerine durumu yetkililere iletti.

TSO yetkilileri, toplantı masasının üzerindeki aydınlatma lambasının muhafazasını sökerek yaptıkları incelemelerde, elektrik mekanizmasının içinde farklı bir cihaz tespit etti. TSO yetkilileri, ayrıca dış kapı kilidi ile Likoğlu'nun makam odası kapısının pervazının zorlandığını da belirledi.

“Yasa dışı dinleme ve ses kaydı yapıldığından” şüphelenen TSO Genel Sekreteri Gündüz Acar, durumu bir dilekçeyle Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdi.

Savcılığın, Ereğli Sulh Ceza Mahkemesine havale ettiği olayla ilgili TSO binasına gelen Hakim Ali Girgin, bilirkişi tayin edilen elektronik uzmanı Şadi Özdemir'le birlikte tespitte bulundu.

Özdemir, yaptığı ilk incelemede, cihazın kablosuz ses ve görüntü aktarıcı niteliği olduğu, uzun mesafeli ses ve görüntü kaydına imkan tanıdığını belirledi. Işıklandırma muhafazasının makam masasına bakan yönünde açılmış küçük bir delik tespit eden Özdemir, bu şekilde görüntü kaydının alınmış olabileceğini söyledi.

Hakim Girgin, cihazın sökülmesi talimatını vererek bilirkişinin ifadeleri doğrultusunda tutanak hazırlatıp, Özdemir'den tespitlerini ayrıntılı rapor haline getirmesini istedi.

Ali Girgin'in odadan ayrılmasının ardından TSO yetkilileri ve avukatı Yakup Okumuşoğlu, binada başka dinleme cihazı olabileceği şüphesiyle yeni bir araştırma yaptı.

Okumuşoğlu, makam odasındaki elektrik buatında ses aktarcısı olduğu belirlenen bir cihaz daha ele geçirdi.

Binada incelemelerini sürdüren bilirkişi Özdemir'e gösterilen cihaz, rapora eklenmek üzere yerinden söküldü.

“SORUMLULARIN BULUNMASINI İSTİYORUM”

Ahmet Likoğlu, söz konusu cihazların kimler tarafından yerleştirilmiş olabileceğine yönelik şüpheleri bulunduğunu, soruşturmanın olumsuz etkilenmemesi için bunu kamuoyuyla daha sonra paylaşacağını söyledi.

Cihazları elektrik ve elektronik mühendislerine incelettiğini anlatan Likoğlu, şöyle dedi:

“TSO'nun giriş kapısının zorlanması ve odamda bulunan kablolardan şüphelenerek yaptığımız aramada cihazları bulduk. Uzmanlar, cihazların çok uzun mesafelerden dinleme ve kayıt yapılabilmesine olanak sağladığını belirttiler. Sorumluların bulunmasını istiyorum. Bilirkişi raporunun ardından devam edecek hukuki süreçte şüphelerimi açıklayacağım. Bu işin yapılması talimatını verenin kim olduğundan adım gibi eminim.”

İŞ YERİNDEN BİLGİSAYARININ KASASI DA ÇALINMIŞTI

Bu arada, Ereğli TSO Başkanlığı görevinin yanı sıra zamanda sac tüccarı da olan Ahmet Likoğlu'nun iş yerinden 7 Haziran 2007'de hesaplarının kayıtlı olduğu bilgisayarın kasası çalınmıştı. İş yerindeki değerli bazı tablolarla faks ve televizyon gibi eşyalara ise dokunulmamıştı.

Öte yandan, Ahmet Likoğlu'nun oğlu Muhammed Likoğlu (28), 10 Temmuzda amcası Hüseyin Likoğlu'nu (49) tabancayla ateş ederek öldürmüş, daha sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title