Haberler

Zonguldak Eğitim-sen 3. Olağan Genel Kurulu

Eğitim-sen Zonguldak Şubesi 3. Genel Kurulu'nda Konuşan Mevcut Başkan Serpil Açıl Özer, Dayatılan Ezberci Tepeden İnmeci Birliktelikler Yerine Herkesi Kucaklayan ve Harekete Geçirebilen Bir Eğitim Sen Oluşturmak Üzere Yola Çıktıklarını Söyledi.

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi 3. Genel Kurulu'nda konuşan mevcut Başkan Serpil Açıl Özer, dayatılan ezberci tepeden inmeci birliktelikler yerine herkesi kucaklayan ve harekete geçirebilen bir Eğitim Sen oluşturmak üzere yola çıktıklarını söyledi.

Saygı duruşuyla başlayan Eğitim-Sen 3. Olağan Genel Kurulu Kongresi'nde konuşan Eğitim-Sen Zonguldak Şube Başkanı Serpil Açıl Özer, "Bizler emekten, demokrasiden ve dayanışmadan yana güçler olarak bir araya gelerek dayatılan ezberci, tepeden inmeci birliktelikler yerine herkesi kucaklayan ve harekete geçirebilen bir Eğitim Sen oluşturmak üzere yola çıktık. Karar süreçlerin de aşağıdan yukarıya demokratik katılım ve işleyişi öngören, üyelerin sosyo-kültürel yönlerine, mesleki, özlük ve hukuk sorunlarına yönelik eylem ve etkinliklere yer veren bir Eğitim-Sen, önümüzdeki süreçteki en önemli görevimiz olacaktır" dedi. Özer konuşmasını, "Yaşasın parasız-bilimsel-laik-demokrat eğitim mücadelemiz. Yaşasın Eğitim-Sen, Yaşasın Kesk" sloganlarıyla bitirdi.

Divan Başkanı Nuri Genç ise yaptığı konuşmada, "Ülkemizde eğitim yaşantısının sürdürülmesiyle ilgili çalışmalarımız ve izlenimlerimiz var. Ülkemiz de öylesine bir iktidar var ki maalesef süreçlerimiz kötüye gidiyor. Eğitim Sen, bu ülke için kıyasıya mücadele verdi. Ülkemizde bu kadar usulsüz işler yapıldı ne yazık ki kimsenin yüzü kızarmadı. Biz öğrencilerimize hep dünyanın durumu, coğrafik konumlar, matematik, sosyal bilgiler konusundaki tüm bilgilerimizi öğrettik. Fakat ülke içerisinde bizim de bilmediğimiz dönen dolapları öğrenip öğrencilerimize de öğretmemiz gerekir" şeklinde konuştu.

Toplam 315 delegenin 150'sinin katıldığı kongrede mevcut Başkan Serpil Açıl Özer'in yanı sıra eski başkanlardan Mehmet Dalgıç ve sendika üyesi Ercan Köse aday oldu. Denetleme, disiplin, faaliyet raporlarının okunmasının ardından kongrede seçimlere geçildi.

(SD-SD-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title