Haberler

Zonguldak Böbrek Hastası Mine'ye Sürpriz Doğum Günü

Böbrek hastası Mine'ye sürpriz doğum günüZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde Emekçi Kadınlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, evde eğitim alan böbrek hastası 16 yaşındaki Mine Kalafat'ı ziyaret edip pasta keserek doğum gününü kutladı.

Böbrek hastası Mine'ye sürpriz doğum günü

ZONGULDAK'ın Kozlu İlçesi'nde Emekçi Kadınlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, evde eğitim alan böbrek hastası 16 yaşındaki Mine Kalafat'ı ziyaret edip pasta keserek doğum gününü kutladı.

Tek böbrekle dünyaya gelen Mine Kalafat, 7 yıl önce 9 yaşındayken yüzde 70'le çalışan diğer böbreği de tamamen işlevini yitirince diyalize girmeye başladı. Hem hastalığı, hem de orta derece zeka geriliği bulunduğu için okula başlasa da devam edemeyen Mine Kalafat, 6 yıldır evde eğitim alıyor. Öğretmeni Birsen Demirbağ'ın yönlendirmesiyle 3 yıl önce annesinin böbreği nakledilen ve şimdi diyalize girmekten kurtulan Mine, evde eğitim almaya devam ediyor.

Zonguldak Emekçi Kadınlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, enfeksiyon riski nedeniyle çok az dışarı çıkabilen ve tüm vaktini evde geçiren Mine'yi 16'ncı yaş gününde yalnız bırakmadı. Mine'den habersiz evine giden dernek üyeleri, kapıda yanlarında getirdikleri doğum günü pastasının mumlarını yakarak zile bastı. Kapıyı açan Mine, karşısında 'İyi ki doğdun Mine' diyen kadınları görünce şaşırdı. Ardından gülümseyen Mine, pastanın üzerindeki mumları üfledi. İlk defa bu şekilde bir sürpriz doğum günü kutlamasıyla karşılaşan Mine, dernek üyelerine teşekkür etti. Dernek Başkanı Yüksel Yayla, anne Hatice Kalafat'a da Anneler Günü nedeniyle elektrikli çaydanlık hediye etti.

Yüksel Yayla, Mine'nin enfeksiyon nedeniyle dışarıya çıkamadığını öğrenince öğretmeni Birsen Demirbağ ile irtibata geçtiklerini söyledi. Ardından doğum gününde sürpriz yapmaya karar verdiklerini anlatan Yayla, şöyle konuştu:

"Mine'yi sevindirdiysek ne mutlu bize. Çok duyguluyum. Bu kızımızın yaş günü odluğunu öğrendik. Böyle bir etkinlik yapmak istedik. Mutlu olduğunu düşünüyoruz. Gözlerindeki ifade çok önemliydi bizim için. Onun mutlu olduğunu görünce biz de mutlu olduk. Annesinin de Anneler Günü'nü kutladık. Aileyle bir arada olmaktan mutluyuz."

Ev kadını Hatice ve inşaat işçisi İbrahim Kalafat'ın 3 çocuğundan biri olan Mine'nin öğretmeni Birsen Demirbağ da emekçi kadınlara teşekkür ederek, "Mine'nin ve ailesinin haberi yoktu. Benle irtibata geçti dernek üyeleri. Ben de Mine'nin mutlu olacağını düşündüm. Çok mutlu oldu. Anne de çok mutlu oldu. Mine'nin hep birlikte daha güzel günlere gelmesini sağlayacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Zonguldak Kozlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title