Haberler

Zonguldak: Bakan Akdağ'ın Zonguldak Gezisi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamuya ve bakanlığa bağlı hastanelerde paraya göre özel ilgiyi büyük oranda kaldırdıklarını ifade ederek, üniversite hastanelerinde de 'cepteki paraya göre özel muayene' uygulamasının kalkması gerektiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 1 gün kaldığı Zonguldak'ta sağlık meslek kuruluşları, sağlık çalışanları ile vali, kaymakam ve belediye başkanları ile toplantılar yaptı. Ziyaretini değerlendiren Bakan Akdağ, "Zonguldak ilinde de Sağlıkta Dönüşüm Programımız'da aldığımız çok önemli mesafeler var. Zonguldak İli'nde örneğin 2006 yılında hiç anne ölümü gerçekleşmemiş, bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Personel sayılarımız Türkiye ortalamasının biraz üzerinde, pratisyen sayımızı biraz arttırmamız gerekiyor. Laboratuar alanında uzman hekim eksikliğimizi gördük. Sağlık ocaklarımızın alt yapısı, binaların revizyonu ve eksikliği hususunu, il genel meclisimize ve il özel idaremize havale ettik. İlde 2002 yılında muayene edilen hasta sayısı 1 milyon 900 binlerdeyken, bu sayı 2006 yılında 3 milyon 400 binlere ulaşmış olacak. Neredeyse 2 misli hizmet sunmuş olacağız. Özelilikle yaşlı nüfusun fazla olduğu bir il Zonguldak. Bu açıdan vatandaşlarımızın doktor ihtiyacı daha fazla, bu artışı çok fazla önemli ve değerli buluyoruz" diye konuştu.

"Devrek'te diyaliz hizmetlerini taşımalı olarak veriyorduk, bunu yetersiz olarak gördük" diye devam eden Akdağ, "Bunun da çalışmalarına başlanmış, yakında Devrek'te de diyaliz işlemlerine başlamış olacağız. Aşılama işlemleri yüzde 90'lara ulaşmış, 112'de taşıdığımız hasta sayısı 3 binlerden 6 bine ulaşmış, bu da memnuniyet verici bizim için. Yatak sayımız yeterli ama yatak kalitesini arttırmak için, gerekli değişiklikler yapılarak hasta odalarına tuvalet ve banyo konulacak. Bazı hastanelerimizde talimatlarımıza rağmen eksik cihazlar olduğunu tespit ettik. Arkadaşlarımıza bu konuda talimatları verdik. Atatürk Devlet, Devlet ve Ereğli Devlet Hastanemiz de eko-kardiyoloji cihazını süratle alarak vatandaşımızın hizmetine sunacak. Ereğli'de temokrafi cihazına ihtiyaç var, bu mutlaka alınarak bir an önce vatandaşın hizmetine sunulacak. Ereğli'ye biliyorsunuz 150 yataklı bir ek bina kazandırdık ama buna rağmen çok eski binalar var, buralarda iyileştirmeye devam edeceğiz. Ancak uygun bir arsa temin edilebilirse, önümüzdeki 10 yılın planlaması olarak buraya kamu-özel ortaklığı ile yeni bir hastane yapmayı planlıyoruz. Öncelikle iyi bir hastane arsası temin etmek zorundayız. Devrek Devlet Hastanesi'nde revizyon yapacağız, gerekli görürsek ek bina yapabiliriz. Çaycuma'da ek poliklinik yapma çalışmaları var. Gökçebey'de il özel idaresinin yaptığı bir bina var, buna bir ilave yapmak üzere burayı ilçe entegre hastanesi haline getireceğiz. Zonguldak'ta hastane olmayan tel ilçemiz Gökçebey'di, onu da yapmış olacağız. Çocuk hastanemizde kanalizasyonla ilgili problemler vardı, bunlar çözülmek üzere, yalnız yoluyla ilgili olarak belediye ve özel idare birlikte çalışarak daha uygun bir yol temin edilebilir mi onu da değerlendirecekler. Vatandaşlarımız en çok yoldan şikayet etti. Ama taktir edersiniz ki hastanenin yer seçimi bizden önce yapılmış idi. Atatürk Devlet Hastanesi'nde de poliklinik alanda bir revizyona gideceğiz" ifadelerini kullandı.

"ARKADAŞLARIMIZIN YÖNETİCİLİK ZİHNİYETLERİ ARTIK DEĞİŞMİŞTİR"

Kendi dönemleri öncesinde sağlıkta yatırım yapılmadığı, göreve geldikleri 4 yıl içerisinde 11 milyon YTL'nin üzerinde yatırım yapıldığını vurgulayan Bakan Akdağ, gazetecilerin sorusu üzerine kendisini Zonguldak'ta en mutlu eden ve üzen konuları açıkladı. Akdağ, "Salonda gördüğünüz, arkadaşlarımızın dönüşüm programının ruhuna uygun olarak verdiğimiz hizmetleri daha kaliteli hale getirmek hususundaki azimleridir. Beni en çok üzen husus ise hala şehrinizde muayenehane ve hastaneler arasında Türkiye'de artık alışık olmadığımız bir ilişki devam ediyor. Ama bunu sonlandırmaya kararlıyız. Bu hususta arkadaşlarımız ne yapacaklarını çok iyi biliyorlar" dedi.

Bıçak parası konusunda yasal olarak yapılması gereken bir şeyin kalmadığını vurgulayan Akdağ, "Artık vatandaşlarımızın konuya sahip çıkması gerekmektedir. Altyapımız, arkadaşlarımızın yöneticilik zihniyetleri artık değişmiştir. Vatandaşımız da hizmet almak için hastanenin kapısından başka bir yere gitmeyeceğinin şuurunda olmalıdır. Bir sıkıntı olduğunda da il valilerine çıkmalıdır. Valiler illerde bu gibi durumlar için vardır" diye konuştu.

Ülke genelindeki tüm hastanelerin ekonomik imkanları ölçüsünde özel oda sistemine döndüğünü anlatan Recep Akdağ, "Her insan bizim için özeldir. Her oda da olabildiğince özel olmalıdır. Onun için özel oda deyimi benim hoşuma gitmiyor. Türkiye'de yoğun çalışmak gerekiyor. İnsan kaynaklarımızda eksiklik var. Yoğun çalışmayı gerektiriyor. Hastanenizi ne kadar iyi yönetirseniz, hem vatandaşın hizmet kalitesi artıyor, hem siz daha çok kazanıyorsunuz" dedi.

Akdağ, Sağlık Bakanlığı'na ve kamuya bağlı hastanelerde büyük anlamda aşılan cebe göre ilgi anlaşınının üniversitelere ait hastanelerde de tamamen ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Bizim hastanelerimizde 'vatandaşa gel üstüne para ver, biz de sana özel muamele yapalım' anlayışı yok. Muayenehanelerimizde kalmışsa kısmen onu da ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Üniversite hastanelerimizin bugünkü yapısında öğretim üyesine özel muayene ve özel ameliyat için ayrıca para vermek zorunda kalıyorsun. Bunu asistanlığım ve öğretim üyeliğim dönemince, hep hastaya hizmet kalitesini olumsuz etkileyebilecek olay olarak gördüm. Bizim için her hasta özeldir. Sadece cebinde parası bulunan hastaya özel muamele yapılmamalıdır. Üniversite hastanelerimizde de bunun ortadan kalkması gerekmektedir. Bununla ilgili toplumsal bir duyarlılık oluşur ve gerekirse mevzuat değişir."

Konuşmasının ardından Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar tarafından kendisine baston hediye edilen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bartın'a gitmek üzere ilden ayrıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title