Haberler

Zonguldak - Babasının Öldüğü Ocakta Hayatını Kaybetti

İş Kazasında Yaralanan Madenci, Dilinin Nefes Borusunu Kapattığı Fark Edilemeyince Öldü

İŞ KAZASINDA YARALANAN MADENCİ, DİLİNİN NEFES BORUSUNU KAPATTIĞI FARK EDİLEMEYİNCE ÖLDÜ

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocağında işçileri taşıyan paytonunun raydan çıkarak üzerine devrildiği 40 yaşındaki Turan Karaboğa, yaralı kaldırıldığı hastanede öldü. 38 yıl önce babası Aydın Karaboğa da aynı ocakta göçük altında kalarak ölen Turan Karaboğa'nın, kaza sırasında dilinin nefes borusunu kapattığının fark edilememesi sonucu boğularak öldüğü ileri sürüldü.

Kaza, bugün saat 16.30 sıralarında TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü'ne ait maden ocağında yerin 560 metre altında meydana geldi. 16.00-24.00 vardiyasında nakliyatçı olarak çalışan Turan Karaboğa'nın, işçileri taşımak için kullandığı payton raydan çıktı. İşçilerin raya sokmaya çalıştığı fayton, Turan Karaboğa'nın üzerine devrildi. Faytonun altında kalan sol bacağı ezilerek kopma noktasına gelen Turan Karaboğa'ya ilk müdahaleyi arkadaşları yaptı. İlk müdahale ile kanı durdurulan Karaboğa, daha sonra asansörle yukarıya çıkarıldı. Ambulansla Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Tıp Fakültesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Karaboğa, hayatını kaybetti.

Karaboğa'nın dilinin kaza sırasında nefes borusuna kaçtığı, bunun fark edilmemesi nedeniyle de boğularak öldüğü ileri sürüldü. Ocakta çalışan bir görevli, "Arkadaşımız kaza sırasında ayağı ezilmiş, kopmuş hatta. Arkadaşlarımız kanı durdurmuş. Ancak dilinin nefes borusunu kapattığı fark edilmemiş. Boğularak ölmüş" diye konuştu.

Evli ve 2 çocuk babası Karaboğa'nın babası Aydın Karaboğa'nın da, aynı ocakta 38 yıl önce göçük altında kalarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Turan Karaboğa'nın yakınları hastane önünde gözyaşlarına boğulurken, Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, "Hepimizin başı sağolsun. Eksi 560 kodunda meydana gelen kazada arkadaşımız hayatını kaybetti. Hastaneye yetiştirdik ama bütün müdahaleye rağmen kurtaramadık" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title