Haberler

Zonguldak: Amatör Takım Oyuncularından Hakeme Protesto

Zonguldak 1. Amatör Küme'de Çatalağzı Demirspor ile Dilaverspor takımları karşılaşırken, hakeme tepki gösterildi.

Çatalağzı Demirsporlu futbolcular maçın ikinci yarısına çıkmadı. Kulüpten yapılan açıklamada, sessiz yığınların sesi oldukları belirtilerek "Bugün kartopu yarın çığ olur geliriz. Altında kimlerin kalacağı belli olmaz" denildi.

Çatalağzı beldesi Cumayanı Sahasında oynanan Çatalağzı Demirspor- Dilaverspor karşılaşmasının ilk yarısının son saniyelerinde hakem Erol Malkoç'un Dilaversporlu bir futbolcunun topu elle kale çizgisinden çıkarması üzerine penaltı verdiği ancak futbolcuyu kırmızı kartla oyundan atmadığını söyleyen Çatalağzı Demirsporlu yönetici ve futbolcular, maçın ikinci yarısına çıkmama kararı aldı.

Penaltının, yan hakemin uyarısıyla verildiğini belirten Çatalağzı Demirsporlu yöneticiler, oyuncunun kırmızı kart gösterilerek dışarıya atılmamasına tepki göstermek amacıyla ilk yarı sonunda girdikleri soyunma odasından sahaya çıkmayarak maçı yarıda bırakma kararı aldıklarını açıkladı.

Çatalağzı Demirspor Yönetim Kurulu'nun açıklamasında, takımın 65 yıllık maziye sahip olduğu belirtilerek şöyle denildi: "Çatalağzı Demirspor Kulübü'nün öne geçmesi sanki bir kabahatmiş gibi baskı altına giren hakem, bir oyuncumuzu hiç ilgisi olmayan faullerle çift sarı kart göstererek kırmızı kartla oyun dışına göndermiştir. Hücumda faule maruz kalan sporcumuza düdük çalmayıp dönüşünde beraberlik golünü yememize sebep olmuştur. Bu olumsuzluklar ve ilk yarının son saniyesinde yenilen golün seyircimiz ve sporcularımız arasında infiale sebep olmaması, kulüp olarak daha fazla zarar görmemek ve maçın hakemini protesto için 2. yarı sahaya çıkmadık. Futbol hakemliğinin zor bir görev olduğunu biliyoruz. Ama düdüğüne, onuruna, camiasına sahip çıkmayan hakemlerin düdüklerini Türk futbolu adına bırakmasını istiyoruz."

İlk yarı skoru 1-1 sona eren maçın Futbol İl Disiplin Kurulu'na sevk edildiği, sonucun önümüzdeki günlerde açıklanacağı ifade edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title