Haberler

Zonguldak: Adliye Çalışanları Ücret Adaletsizliğine Tepki Gösterdi

Zonguldak adliyesi çalışanları, diğer kamu çalışanları ile yargı çalışanları arasındaki ücret farklılığının kaldırılmasını istedi.

Zonguldak adliyesi çalışanları, diğer kamu çalışanları ile yargı çalışanları arasındaki ücret farklılığının kaldırılmasını istedi.

2006 yılında ek ücret alamadıklarını ifade eden adliye çalışanları, son günlerde de hakim ve savcılara yönelik ekonomik ve özlük haklarının düzenlenmesi yönündeki çalışmanın dışında kalmalarına bir anlam veremediklerini belirtti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şubesi Hukuk Müşaviri Mehmet Girgin tarafından yapılan açıklamada, "2006 yılında ek ücret alamayan kamu çalışanlarına yönelik yapılan düzenlemede de Adalet Bakanlığı çalışanları kapsam dışında bırakılmış, adaleti sağlamakla görevli bakanlık olan Adalet Bakanlığı kendi içindeki dengeyi ne yazık ki sağlayamamıştır. Ek ödeme almayan kamu çalışanlarına yönelik yapılan 40+40 düzenlemesinden de mahrum bırakılan ve son günlerde kamuoyuna yansıdığı biçimiyle sadece 'hakim ve savcılara' yönelik, ekonomik ve özlük haklarına ilişkin bir düzenlemenin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alındığı bilinmektedir. Bu düzenlemenin, basına yansıdığı boyutu ile tüm Adalet Bakanlığı çalışanlarına değil, sadece hakim ve savcılara yönelik bir ücret artışını içerir şekilde yasalaşması halinde, çalışanlar arasındaki ücret dengesizliğinin derinleşeceği ve çalışma barışının bozulacağı açıktır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title