Haberler

Zonguldak'a Aquapark

Güncelleme:

Kozlu Sahil Projesi'nin ilk etabının ardından, 2'nci etabın en önemli ayağı olan aquaparkın yapımı tamamlandı.

Kozlu Belediyesi'nin geçen yıl hizmete soktuğu Kozlu Sahil Projesi'nin ilk etabının ardından, 2'nci etabın en önemli ayağı olan aquaparkın yapımı tamamlandı. Aquapark, törenle hizmete açıldı.

Açılışa Kozlu Belediye Başkanı AK Parti'li Ali Bektaş, projeyi yap-işlet-devret modeliyle yapan işadamı Tuncay Karakuş ile Zonguldaklı olan Galatasaray'ın eski milli futbolcusu, Giresunspor Teknik Tirektörü Ergün Penbe de katıldı. Dua edilmesinin ardından kurdele kesilerek açılış yapıldı. Aquaparktaki kamikazeden ilk kayan da Ergün Penbe oldu.

2 bin kişilik günlük kullanım kapasitesine sahip, bin 250 metrekarelik havuz, 140 metrekare kapalı havuz, jakuzi, masaj şelalesi, hava bloverları, yağmurlama sistemi, tuz odası, sauna ve buhar odalarından oluşan aquapark yöre halkına hizmet verecek. Aquaparkın çevresinde yapımı devam eden lunapark, outletler, gölet, restoran, kafe ve bar gibi sosyal alanlar ile yeşillendirme çalışmalarının tamalanmasıyla çevre illerden de ziyaretçilerin kente gelmesi bekleniyor.

'KARADENİZ'DE BÖYLE BİR PROJE YOK'

Belediye Başkanı Ali Bektaş, Kozlu Sahil Projesi'nin ilk etabının ardından 237 bin metrekarelik alana sahip 2'nci etabının tamamanın 1.5 ay sonra tamamlanmasının planlandığını ifade etti. 2'nci etabın en önemli ayağı olan aquaparkı halkın hizmetine sundukları için mutlu olduklarını belirten Başkan Bektaş, ''Yapılamayacak hiçbir şey yoktur. Zonguldak'ta bir şeyler yapılabileceğini ispat etmeye çalışıyoruz. Yatırımcı bulacaksınız, önünü açacaksınız. Ben iddia ediyorum Karadeniz Bölgesi'nde böyle bir proje yok. Proje tamamen bittiğinde insanlar buraya gelip gezip eğlenebilecekler. Burayı 10 sene sonra bize devredecekler. Çok güzel oldu. Bu proje ile çevre illerden de çok sayıda kişiyi kente çekeceğimize inanıyorum.'' dedi.

Başkan Bektaş, sahil projesinin 2'nci etabından sonra 3'üncü etap çalışmalarının da başlamasının plandığını belirtti. Başkan Bektaş, ''3'üncü kısımda sahilimizi Öküşne Vadisi'ne bağlayıp piknik merkezi ve uluslararası tenis maçlarının oynanabileceği 6 kort yapacağız. Bir yaşam merkezi oluşturmaya çalışıyoruz. Şehir kuruldu kurulalı insanlar sadece kömür çıkarıyor, kömür tozu yutuyorlar. Deniz kenarında oldukları halde yaşamaya Bodrum'a, Marmaris'e gidiyorlar. Ama artık hiçbir yere gitmeyecekler. Almanya'dan gelen vatandaşımız da artık kendi evinde yatarak tatil yapacak.'' diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Bektaş Zonguldak Ak Parti Kozlu Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title