Haberler

Zohyad, Doktorların Tam Gün Çalışmasına Olumlu Bakıyor

Yeni Kurulan Zonguldak Hasta ve Hasta Yakınları Hakları Derneği (Zohyad) Başkanı Turan Adanur, Doktorların Kamuda Tam Gün Çalışmaları Konusunda Yapılan Girişimleri Sevindirici ve Olumlu Bulduklarını Söyledi.

Yeni kurulan Zonguldak Hasta ve Hasta Yakınları Hakları Derneği (ZOHYAD) Başkanı Turan Adanur, doktorların kamuda tam gün çalışmaları konusunda yapılan girişimleri sevindirici ve olumlu bulduklarını söyledi.

ZOHYAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan Adanur, doktorların hem hastanede, hem de özel muayenehanede çalışmasının, sağlık hizmetlerini olumsuz etkilediğini kaydetti. Adanur, "Doktorların tam gün çalışmaları konusunda yapılan girişimleri olumlu buluyoruz. Dernek olarak hem kamuda, hem özel sektörde hizmet veren hekimlerin verimliliklerinin düştüğünü, hatta zaman zaman bu çalışma biçiminin etik dışı ve hasta haklarına aykırı davranışlara neden olduğunu gözlemliyoruz. Bu kararın uygulanması halinde, hasta hakları ihlallerinin azalacağına, iyileştirme oranının yükseleceğine ve hasta memnuniyetinin artacağına inancımız tamdır" diye konuştu.

(ET-AK)

11.10.2007 13:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title