Haberler

Ziya Gökalp Parkı Açıldı

Türk Toplumbilimci,Yazar,Şair ve Siyasetçi Ziya Gökalp'ın Adını Taşıyan Park Açıldı.

Florya Mehmet Gergerli Sokak ve Deniz Sokak arasında kalan alanda bulunan Ziya Gökalp Parkı 2189 m2 alan üzerinde yapıldı.

Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen tarafından açılışı yapılan Ziya Gökalp Park'ında fitness grubu, 4 kuleli çocuk oyun grubu,yürüme alanı,18 ton su deposu kapasiteli otomatik sulama sistemi de bulunuyor.

Açılışta bir konuşma yapan Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,"Son aylarda Hatice Küçük Parkını,Kerim-Selim Altınok Engelsiz Parkını,Özhan Canaydın Parkını,Doğu Coşkunfırat Parkını,Acar Sokak Parkını,İspirtohane Parkını,Mustafa Pars Parkını hizmete açtık. Fildamı Parkını ve Gölet Çevresi Parkını da önümüzdeki aylarda hizmete açacağız. Bakırköy'de belediyeye ait arsaları yeşil alana çeviriyoruz. Bakırköy'de kişi başına yeşil alan oranını 9.8 metrekareye çıkardık. Batı ülkelerinde olan kişi başı yeşil alan oranı olan 10.5 metrekareyi yakında yakalayacağımızı umuyorum. Ziya Gökalp Parkımızı çevre sakinlerinin koruyacağını umuyorum.Çocuklar parkı işlevsel hale getirecek."dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title