Haberler

Ziya Doğan: Trabzonspor Dünya Devi Değil

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında kendisine ve takıma yönelik eleştirileri cevapladı.

Ersen Martin: Mecbur kaldım imzaladım

 

Ziya Doğan, takım olgusunu oluşturmanın sanıldığı kadar kolay olmadığını belirterek, "Dünyanın her yerinde bir takım oyununu oluşturmak için bir zaman istenir. Bana o zaman verilmedi. Biz yine de o takım olgusunu oluşturduğumuzu düşünüyoruz. Ben dedim ki, 'ikinci yarıdan itibaren takım oyunu yavaş yavaş ortaya çıkacak'. Bundan önce gittiğim her yerde takım olarak 7 - 8 hafta hep zorlandık. Daha sonra yenilmez bir takım ortaya çıkardık. Trabzonspor'da da aynı şekilde olacak. Biraz zamana ihtiyacımız olduğunu daha önce de söyledim. O gün ne söylemişsem bugün onların arkasındayım. Geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında iyi bir takım olgusu ortaya çıktı. O günlerde takımın iskeletini yeni kurduğumu söyledim. Bu sezona başlarken ise iyi bir iskelet kurduğumu söyledim. Yeni sezona girerken takviyeler yaparsak çok iyi yere geleceğimizi belirtmiştim. Şu anda eksiklerimizi tam giderdiğimizi söyleyemiyorum. Yine de mazeretlere sığınmıyorum. Çok olumsuz bir ortamda Sivasspor maçı oynadık. Sezon başı Avrupa'dan elendik. Ama bugün itibari ile çok karamsar bir tablo yok. Şu anda Trabzonspor iddialı bir durumda" diye konuştu.

"ZEVKLİ FUTBOL İÇİN KADRO LAZIM"

Doğan, göze hoş gelen futbolun nasıl oynanacağını herkesten daha iyi bildiğini ifade ederek, şöyle konuştu;

"Biz göze hoş gelen futbolu herkesten daha güzel oynayabiliriz. Ama Türkiye'de bir şeyi kaçırıyor insanlar. Eskiden orta sahayı bomboş bırakan, rastgele ataklar yapan Anadolu takımları artık yok. Büyüklerle Anadolu takımları arasında çok büyük farklılıklar yok. Sadece Trabzonspor için değil bu sıkıntılar, üç büyükler için de var. Trabzonspor sanıyor ki karşısında hiçbir takım yok. Böyle bir şey yok. Takımlar artık kuvvetli. Artık herkes sistem kuruyor. Biz istiyoruz ki çıkalım karşımızda sanki bir çocuk takımı varmış gibi şov yapalım. Böyle bir şey olamaz. Buna kimse müsaade etmiyor. Şu anda Galatasaray dışındaki takımlar ligde çok puan kaybetti. Bunu doğal karşılıyorum. Zevkli futbolu oynayabilmek için şartları iyi hale getirmek lazım. Eldeki mevcut kadroya takviye yapmak lazım. Eldeki koşulları artırmak lazım. Real Madrid en iyi oyuncuları aldı ama başarılı olamadı. Barcelona takım oyunu oynadı başarısı ortada. Bende zevkli futbolun nasıl oynanacağını, hangi malzeme ile oynanacağını biliyorum ama o malzemeyi Trabzonspor bulamaz. Keşke Fener, Beşiktaş, Galatasaray'ın bütçesinin 5'te biri bende olsa da ben de Avrupa'ya ve Türkiye'ye nasıl futbol oynatıldığını göstersem. Ben bunları söylerken kimseyi kırmak istemiyorum ama biraz insaf. İnsanlar eleştirilirken biraz daha düşünmeli"

"TRABZONSPOR DÜNYA DEVİ DEĞİL"

Doğan, 11 puanı Anadolu takımların performansındaki iyileşmeden dolayı kaybettiklerini belirterek, "Kasımpaşa maçını yenmeyi çok istiyorduk ama o Kasımpaşa'yı diğer büyüklerde çok zorlanarak yendi. Biz Trabzonspor'u Dünya devi gibi kabul ediyoruz. Karşımızda bir rakip yokmuş gibi davranıyoruz. Bunlar çok yanlış. Karşımızda da çok kaliteli takımlar var. Ben ne konuştuğumu çok iyi biliyorum. Sezon başında çok iyi bir hazırlık dönemi geçiremedik. Sebeplerinden bir tanesi sekiz günlük bir çalışmadan sonra lige başlamamız oldu. Lige başlarken ilk maçını oynayan oyuncularımız vardı. Lige çok hazır başlayamadık ama ona rağmen bize göre bir galibiyetle başladık. İlerleyen haftalarda daha iyi duruma geliriz diye düşünüyorum" dedi. Doğan, Yattara'nın çok kaliteli bir oyuncu olduğunu belirterek, "Çok önemli bir oyuncu. Bize şu andaki katkısı yüzde 50. Yattara'nın sakatlıktan sonra her geçen gün biraz daha iyiye gideceğini düşünüyorum. Ama bu birden olmuyor. Tam istediğimiz seviyeye geldiği zaman takıma katkısı çok daha fazla olacak" dedi.

"ŞEHİRDEKİ HAVA İDMANA HÜKMEDİYOR"

Kendisini eleştiren yöneticiler hakkında yorum yapmak istemediğini söyleyen Doğan, "Ben yönetici ve başkanın arasında kaldığım iddiaları hakkında çok yorum yapmak istemiyorum. Başkan bir şey görüyor ki beni destekliyor. Desteklemeyenlere de saygı duyuyorum. Kimse kimsenin kara kaşına kara gözüne hasta değil. Tepedeki insanlar bir şeyi görüp de destekliyordur. Kendisine teşekkür ediyorum. Diğerleri desteklemiyorsa bu benim sorunum değil. Ben yaptığım işin ne olduğunu biliyorum. Vicdanen çok rahat olduğumu düşünüyorum. Takımı şampiyonluğa götüreceğime inanıyorum. Ama sezon sonu bu olur olmaz onu bilmem. Trabzonspor camiasında takıma karşı aşırı bir sevgi var. Trabzon'da denge yok. Burada işin ortası olmaz. Ya en yüksekte sevinç, ya en altta hüzün olur. Bu maç skoruna göre değişebiliyor. Bir maçta dünya şampiyonu olmuyorsun, bir maçta da küme düşmüyorsun. Ama bunu düzeltmek için benim yapabileceğim bir şey yok. Şehirdeki olumsuz hava idmana bile hükmediyor. Ben bunu çözemedim. Şu anda ligin başı ama yine böyle bir karamsar hava ortaya koyuluyor. Transfer ile ilgili çok fazla konuşmak istiyorum. Ne söylersem insanlar alınganlık gösterir onun için fazla konuşmak istemiyorum" dedi.

"KİMİN OYNAYACAĞINA BEN KARAR VERİRİM"

Tomas Jun'u kadroya kendisinin kazandırdığını söyleyen Doğan, "İki sene oynamamış bir oyuncuyu ben affettim ve kadroya aldım. Ama şimdi de niye oynamıyor deniliyor. Onu 11'e alsam bu sefer diğerlerini niye almadım diye eleştirilirim. Ben teknik direktörüm hangi futbolcuyu ne zaman oynatacağımı en iyi ben bilirim. Trabzonspor'un en büyük eksikliği forvette top tutamıyoruz. Bu bizim en büyük zaafımız. Gece saat 2'de gidip Kasımpaşa maçını tekrar izledim. 4 forvet oyuncumuzun kaptırdığı top sayısı 56. Bu yüzden kimin oynayıp oynamayacağını ben daha iyi bilirim. Futbolcumu hiçbir zaman topun ağzına atmam. Ben sezona başlarken Jefferson'la başlamak istedim. Ama o hazır olmadığını söyledi. O arada teklif geldi ama olmadı. Kendisine yaptığım iyilikleri o biliyor" dedi.

Doğan, son olarak herkesin bayramını kutladığını belirterek, "Daha hoş görülü bir toplum istiyorum" dedi.

"TRABZONSPOR'DAN ÖRNEK DAVRANIŞ"

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, son günlerde yaşanan terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitlerimize karşı büyük bir vefa örneği göstererek Trabzonspor'un ilk yarıda oynayacağı tüm maçların seyirci hasılatını Şehit Aileleri ve Yakınlarını Koruma Vakfına bağışladıklarını açıkladı.

Türk Kalp Vakfı tarafından düzenlenen Ayın 11 Altın Adamı yarışmasına onur konuğu olarak katılan Albayrak, burada yaptığı konuşmada, "Ülkemizi kana bulayan terör saldırılarında şehit düşen gençlerimizi unutamayız. Bunun için üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Trabzonspor Kulübü olarak ilk yarıda oynayacağımız ve seyircimizin geleceği tüm maçların hasılatını şehit ailelerine bağışlama kararı aldık. Tüm kulüplerimizin de bu konuya duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi. Albayrak bu konuşması sonrası salonda bulunan yüzlerce insan tarafından ayakta alkışlandı.

"ŞAMPİYONLUKTAN VAZGEÇMEYİZ"

Trabzonspor Profesyonel Şube Menajeri Necmi Perekli, lige verilen arayı iyi değerlendirerek, milli maçlar sonrasında yükselişe geçeceklerini söyledi.

Takımın iyi futbol oynamadığını kabul eden ancak bunun sebepleri olduğunu dile getiren Perekli, "Şampiyon olduğumuz yıllarda dahi her maçı iyi oynamıyorduk. Önemli olan şampiyonluğa giderken kötü oynanan maçlarda puan alabilmektir. Şu anda federasyonun Sivasspor maçıyla ilgili verdiği karar olmasa daha farklı konumda yenilgisiz bir takım durumundaydık. Yine de puan olarak kötü durumda değiliz. Zirve iddiamız devam ediyor. Trabzonspor olarak her zamanki gibi bu iddiamızdan da kolay kolay vazgeçecek değiliz" diye konuştu.

Sivasspor maçıyla ilgili verilen kararın sadece puan olarak değil moral kondisyon olarak da takımı etkilediğini söyleyen Perekli, "Eğer o süreç olmasaydı oyuncularımız daha farklı güven ve motivasyonla maçlara çıkacaklar ve böylesi bir beraberlik serisiyle karşılaşmayacaklardı. Ayrıca son oynadığımız Kasımpaşa maçındaki eksiklerimizi de dikkate almalıyız. Şu anda ligde her takımın iyi oynadığını da kimse söyleyemez. Rakiplerimiz de oyun anlamında sorunlar yaşıyorlar. Bu nedenle değerlendirme yaparken biraz daha sağduyulu davranmakta fayda var" dedi.

CEYHUN'A 2 BİN 500 YTL CEZA

Trabzonspor'un tecrübeli futbolcusu Ceyhun Eriş'e yönetim Kasımpaşaspor maçında oyundan çıkarken Teknik Direktör Ziya Doğan'a gösterdiği cezadan dolayı 2 bin 500 Ytl para cezası verdi. Teknik Direktör Ziya Doğan'ın raporu doğrultusunda verilen bu cezanın uygulamaya geçirildiği açıklandı.

Öte yandan Trabzonsporlu Serkan Balcı, Trabzonspor Dergisi'nin Ekim Sayısı'nda yer alan röportajında, "Trabzonspor'un uzun zamandır şampiyonluk beklentileri var. Bu yıl ben de oynayacağım futbolla başarıya katkıda bulunmak istiyorum. Zaten burada hedefim kulübün 40. yılında şampiyonluk yaşamak" dedi.

Bugün bayilerde satışa sunulan derginin ekim sayısında ayrıca yönetim kurulu üyesi Abdullah Başer, eski asbaşkanlardan Necmettin Aytekin, genç oyunculardan Ergin Keleş, Atıcılık Takımı Antrenörü Zeki Altıntaş ve Fair Play ödüllü sporcu Hilal Coşkuner'le yapılan röportajların yanı sıra birçok çarpıcı dosyayla eylül ayında oynanan müsabakaların hikƒyeleri yer aldı.

TARAFTARLAR VE YÖNETİM KAYNAŞTI

Trabzonspor Taraftarlar Birliği'nin düzenlediği iftar yemeği yönetici akınına uğradı. Asbaşkan Haşim Sayitoğlu ile birlikte 6 yöneticinin katıldığı iftar törenine, Teknik Direktör Ziya Doğan, futbolculardan Hasan, Çağdaş, Celaleddin ve Yusuf Kurtuluş'ta katıldı. Taraftarlar Birliği Başkanı Adem Sögüt, takım ve taraftarların kaynaşması adına bu tür yemeklerin çok önemli olduğunu söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title